Nazaj na prejšnjo stran

GRČIJA, KRETA, Zibelka zahodne civilizacije

Otok Kreta, Grčija

  • GRČIJA, KRETA, Zibelka zahodne civilizacije
  • GRČIJA, KRETA, Zibelka zahodne civilizacije
  • GRČIJA, KRETA, Zibelka zahodne civilizacije
  • GRČIJA, KRETA, Zibelka zahodne civilizacije

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni / 4 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 21. september 2019

Odhodna mesta & ure

  • Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1. dan: Ljubljana – Heraklion – Hersonissos
2. dan: Hersonissos – biser Libijskega Morja – Otok Chrissi
3. dan: Hersonissos
4. dan: Hersonissos – Knososs – Matala
5. dan: Hersonissos – Heraklion – Benetke

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – HERAKLION – HERSONISSOS /nočitev
Zbor potnikov v jutranjih urah na letališču Jožeta Pučnik in polet na otok Kreto. Prihod na največji grški otok. Po vseh formalnostih na letališču se boste z avtobusom odpravili do izbranega hotela v priljubljenem letoviškem kraju Hersonissos. Nekoč majhno ribiško naselje Hersonisos je danes največje in najsodobnejše turistično središče Krete. S svojo izvrstno lego na severni obali otoka, kraj je le 28 km oddaljen od letališča in glavnega mesta Heraklion, ter bogato in raznoliko turistično ponudbo lahko zadovolji še tako zahtevne in petične goste. Hersonisos je poznan po živahnem utripu in pestrem nočnem življenju. Namestitev v izbranem hotelu 3*. Čas za kosilo (doplačilo) v eni izmed bližnjih restavracij ali tipičnih grških tavernah. Preostanek dneva bo namenjen za prosto raziskovanje okolice, ter kopanje v morju. Za zaključek dneva priporočamo sprehod po živahnem Hersonissosu. Nočitev.

2. DAN: HERSONISSOS – BISER LIBIJSKEGA MORJA – OTOK CHRISSI / zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku za popestritev vaših počitnic priporočamo, da se udeležite izleta na otok Chrissi (doplačilo) in tako odkrijte raj na zemlji, ki se skriva južneje od Krete, sredi Libijskega morja. Tam, kjer raste naraven gozd in je nenaseljen otok ena sama plaža, z drobnim kamenjem in belo mivko. Odlično mesto za popoln počitek, neizmerno uživanje v turkizni modrini morja in priložnost za »možgane na off«! Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: HERSONISSOS / zajtrk, nočitev
Brezskrbno počivanje, kopanje v kristalno čistem morju ali sprehod po peščeni plaži, poletno branjem in odkrivanje skritih kotičkov otoka na lastno pest, izbira je vaša. Večer pa lahko popestrite z Kretskim večerom (za doplačilo) v značilni hribovski vasici Anopolis oplemeniten s pravo kretsko kulturo in tradicijo. Do poznih večernih ur boste lahko uživali v vrhunskem folklornem programu: živi grški glasbi, spektakularnem nastopu s prikazom kretske zgodovine od Minojcev dalje, pisanih plesih, okusni hrani in dobrem domačem vinu. Odlični profesionalni plesalci vas bodo povabili, da se jim pridružite in se tudi vi naučite osnovnih korakov, tudi legendarnega sirtakija. Povratek v hotel, nočitev.


4. DAN: HERSONISSOS – KNOSOSS – MATALA / zajtrk, nočitev
Po zajtrku za popestritev vaših počitnic priporočamo, da se udeležite izleta Vrhunci otoka Kreta. Izlet boste začeli z obiskom največje znamenitosti Krete. Govorimo seveda o ostankih minojske palače Knossos, ki je bila pred 4000 leti gospodarsko, politično in versko središče minojske civilizacije. Po vodenem ogledu in številnih odkritih skrivnostih, se boste z avtobusom podali v notranjost otoka, mimo nasadov vinske trte in oljk, do vasice Agia Varvara, kjer se boste ustavili za pokušino tradicionalnega kretskega žganja in oljčnega olja. Pot boste nadaljevali skozi dolino Messara do južnega dela otoka. Daljši postanek v vasi Matala, nekoč pribežališču hipijev z vsega sveta. Sledil bo čas za kosilo, kopanje v Libijskem morju, sprehod po vasi, obisk votlin, po katerih je Matala tako poznana. Lepota in prikupnost malega kraja Matala je namreč presunila še vsakega gosta. Povratek v hotel in nočitev.


5. DAN: HERSONISSOS – HERAKLION – BENETKE / zajtrk
Po zajtrku prosto za kopanje do odhoda avtobusnega prevoza na letališče Heraklion. Odhod letala proti Benetkam in pristanek na letališču Marco Polo. Sledi avtobusni prevoz do Ljubljane.
 

Termini in cene

Redna cena
Po programu 63500 EUR Rezerviraj

CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana - Heraklion in Heraklion Marco Polo - v ekonomskem razredu z vključenim 1 kos prtljage do 20 kg,
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
avtobusni prevoz letališče Marco Polo – Ljubljana,
transfer letališče Heraklion – hotel – letališče Heraklion,
prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
Izlet Vrhunci otoka Kreta,
slovensko vodenje in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA na osebo (ob prijavi):
Kretski večer 39 EUR,
Otok Chrissi 64 EUR,
enoposteljna soba 60 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (v kraju samem):
turistična pristojbina 1,5 EUR/os./noč (plačilo v hotelu).

OPOMBA:
Cena s popustom velja ob predložitvi kupona. Z enim kuponom lahko uveljavljate ugodnost pri nakupu enega aranžmaja na osebo.

PRODUKT:
90146MH

Zemljevid