Nazaj na prejšnjo stran

GRČIJA, OTOK KARPATOS
Karpatos in njegove najlepše plaže

Otok Karpatos, Grčija

  • GRČIJA, OTOK KARPATOS<br /> Karpatos in njegove najlepše plaže
  • GRČIJA, OTOK KARPATOS<br /> Karpatos in njegove najlepše plaže
  • GRČIJA, OTOK KARPATOS<br /> Karpatos in njegove najlepše plaže
  • GRČIJA, OTOK KARPATOS<br /> Karpatos in njegove najlepše plaže
  • GRČIJA, OTOK KARPATOS<br /> Karpatos in njegove najlepše plaže

Predstavitev

Čas potovanja

6 dni / 5 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 13. september 2019

Odhodna mesta & ure

  • Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1. dan: Ljubljana – letališče Jožeta Pučnika – Karpatos
2. dan: Pigadia (Karpatos) – karpaški večer (fakultativni izlet)
3. dan: Pigadia (Karpatos) – Olympos
4. dan: Pigadia (Karpatos) – najlepše plaže
5. dan: Pigadia (Karpatos)
6. dan: Pigadia (Karpatos) – letališče Marco Polo(Benetke) - Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA – KARPATOS / nočitev
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v zgodnjih jutranjih urah in odhod letala proti Karpatosu. Karpatos je otok, ki se ni izgubil v množici turistov, temveč na vsakem koraku preseneča s pristnostjo in enkratnostjo. Ko počivate na čudovitih, deviških plažah, kot so Ahata, Kira Panagia in Apella ali posedate v lokalnih tavernah v majhnih gorskih vasicah, vas je Karpatos, ne da bi se tega sploh zavedali, že popolnoma osvojil in zagotovo se boste tja še vrnili. Po pristanku in vseh formalnostih na letališču se boste z avtobusom odpravili do izbranega hotela. Preostanek dneva je namenjen za prosto raziskovanje okolice. Za zaključek večera priporočamo obisk tipične grške taverne v mestu Pigadia, kjer boste uživali v okusnih grških dobrotah.

2. DAN: PIGADIA (KARPATOS) – KARPAŠKI VEČER (fakultativni izlet) / zajtrk, nočitev
Brezskrbno počivanje, kopanje v kristalno čistem morju ali sprehod po peščeni plaži, poletno branje in odkrivanje skritih kotičkov otoka na lastno pest, izbira je vaša. Pigadia, s svojimi tradiciji naklonjenimi in ponosnimi otočani, se je iz majhne pristaniške vasi v zalivu Vronthi razvila v glavno mesto na otoku. Je pravi letoviški kraj za vse, ki si želijo raziskovati in zabavati, saj živahna promenade nudi pester izbor pristnih tavern in barov. Pigadia pomeni studenec, svoje ime pa dolguje številnim studencem, ki so bili na tem območju. Ponaša se še s kilometer dolgo peščeno plažo ob kristalno čistem morju. Večer pa lahko popestrite z karpaškim večerom (doplačilo). Prepustite se zabavi pod zvezdami v tipični karpaški taverni ob morju s pogledom na zaliv Amoopi. Postregli vam bodo izbor tipičnih karpaških jedi, pa tudi vina in brezalkoholnih pijač bo v izobilju. Večer bodo popestrili plesalci ob zvoku karpaške glasbe, s tradicionalnimi karpaškimi plesi, v katerih se boste lahko tudi sami preizkusili.

3. DAN: PIGADIA (KARPATOS) – OLYMPOS (fakultativni izlet) / zajtrk, nočitev
Po zajtrku za popestritev vaših počitnic priporočamo, da se udeležite izleta na Olympos (doplačilo). Olympos z belo modrimi in sivkasto rjavimi hišami, ki jih krasijo balkoni, so nanizane v terasah, prepletene z ulicami in stopnicami. Na vrhu grebena idilični pogled dopolnijo ostanki mlinov na veter. Na eni strani vam pogled zastane na mestecu ob morju, na drugi strani pa preko obdelanih teras na dolino. Prebivalci v svoji kulturi ohranjajo tradicionalne elemente, običaje in gojijo ljudsko umetnost, ki je ostala nespremenjena od 15. stoletja. Njihovo poreklo izhaja iz Dorcev, ki so živeli v teh krajih
pred tri tisoč leti in besede, ki jih uporabljajo lahko zasledimo v besedilih Homerja. Lepoto žensk dopolnjujejo tradicionalne noše ter starinski nakit iz zlatnikov, ki prehaja iz roda v rod. Presenečeni boste odkrili, da kljub svoji tradicionalnosti v vasi vlada matriarhat, to je še ena posebnost vasice, ki ji na svetu ni enake.


4. DAN: PIGADIA (KARPATOS) – NAJLEPŠE PLAŽE / zajtrk, nočitev
Po zajtrku se boste udeležili izleta na najlepše plaže. Pričakuje vas kapetan z leseno ladjico, da vas popelje na vzhodno stran otoka, kjer se v divji pokrajini skrivajo najlepše plaže, katere obdaja strmo skalovje, kar jim daje še dodatni čar. Občudujte lepote in spokojnost narave, svežino morskega zraka, razgibano obalo, ko boste pluli do rajske plaže Vasilis Small Paradise, popolnoma nedostopna drugače, kot po vodi. Sledi kosilo na ladji, nato bo sledila plovba do plaže Apella, ki je bila pred leti upravičeno razglašena za najlepšo plažo Mediterana. Kopanje boste zaključili na plaži Kyra Panagia.

5. DAN: PIGADIA (KARPATOS) / zajtrk, nočitev
Po zajtrku prosto ves dan za počitek in uživanje ob sončnih žarkih, kopanje, poletno branje in odkrivanje skritih kotičkov otoka.

6. DAN: PIGADIA (KARPATOS) – LETALIŠČE MARCO POLO(BENETKE) - LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto za kopanje do odhoda avtobusnega prevoza na letališče. Odhod letala proti Benetkam. Po pristanku prevoz z avtobusom do Ljubljane.
 

Termini in cene

Redna cena
po programu 52900 EUR Rezerviraj

CENA na osebo VKLJUČUJE:
navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu z vključenim 1 kos ročne prtljage do 15kg,
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
avtobusni prevoz letališče Marco Polo (Benetke) –Ljubljana,
transfer letališče Karpatos - hotel 2*- letališče Karpatos,
izlet z ladjico najlepše plaže (vključeno kosilo),
prenočevanja z zajtrkom v hotelu 2* v dvoposteljnih sobah,
slovensko vodenje in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA na osebo (ob prijavi):
enoposteljna soba 100 EUR,
doplačilo za hotel 3* v dvoposteljni sobi na osebo 80 EUR,
Olympos (kosilo ni vključeno) 62 EUR,
karpaški večer 40 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (v kraju samem):
turistična pristojbina 0,50 - 1,50 EUR/os./noč ( (plačilo v hotelu).

OPOMBA:
Cena s popustom velja ob predložitvi kupona. Z enim kuponom lahko uveljavljate ugodnost pri nakupu enega aranžmaja na osebo.

PRODUKT:
90145MH

Zemljevid