Nazaj na prejšnjo stran

Novoletna Budva

Budva, Črna Gora

 • Novoletna Budva
 • Novoletna Budva
 • Novoletna Budva
 • Novoletna Budva

Novoletno praznovanje v Budvi.

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni / 3 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

29. december 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod ob 23:00

Program potovanja

Silvestrovanje in zabava v Budvi.

Prevoz

Avtobus

Program potovanja

1. in 2. dan: SLOVENIJA - BUDVA

Odhod ob 23:00 iz dogovorjenega mesta. Nočna vožnja proti Budvi. Na poti se bomo ustavili na razgledni točki, kjer je prekrasen pogled na Dubrovnik. Popoldan prihod v Budvo, namestitev in nočitev.

3. dan: BUDVA

Zajtrk in ogled mesta Budva. Stara metropola za obzidjem skriva številne kulturno zgodovinske znamenitosti, ki si jih bomo ogledali. Okrog 12h bo možen izlet do ETNO SELA (doplačilo), kjer bomo videli kako pridelujejo sir in poizkusili domače vino. Povratek v hotel in priprave na najdaljšo noč.

4. dan: BUDVA - CETINJE – NJEGUŠI

Zajtrk. Po želji se lahko odpravite na Mini Montenegro turo (doplačilo). Na celodnevnem izletu po biserih Črne Gore, se bomo najprej odpeljali v staro črnogorsko prestolnico CETINJE. Sledil bo sprehod po mestu in ogled osrednjih znamenitosti: Biljarde, »cetinski manastir«, lovčenska vila, nekdanje ambasade … Ogled muzeja v dvoru kralja Nikole. Sledi vzpon na LOVČEN do mavzoleja Petra Petroviča Njegoša. Popoldanski povratek v Cetinje in naprej do vasice Njeguši. V bližini bomo lahko poskusili njeguški sir in pršut, ustavili se bomo tudi pri pridelovalcu pršutov in sira, ki nam bo razkril zakaj je pršut tako dober. Povratek v hotel. Zabava in nočitev.

5. dan: BUDVA

Po poznem zajtrku vožnja proti domu. Prestop meje in vožnja po jadranski magistrali in Dalmatinski avtocesti. Vmesni postanki za osvežitev in kosilo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Termini in cene

  O destinaciji

  Budva

  Budva je eno izmed najstarejših krajev na Jadranu, staro okrog 2500 let. Center črnogorskega turizma je znan po starem delu mesta in nočnem življenju. Svoj sloves je Budva dosegla predvsem s čudovitimi prostranimi peščenimi plažami in tipično mediteransko klimo. Po 2. svetovni vojni se je mesto z gradnjo hotelov, vil, poletnih hišic in turističnih objektov razširilo v najbolj obiskano turistično mesto v Črnogorskem primorju.

  Prvotno so se v 4.st.pr.n.št. tu naselili Grki. Leta 168 pr.n.št so ozemlje osvojili Rimljani. Po padcu rimskega cesarstva je delitev le tega na vzhod in zahod imela velik vpliv na kulturo in zgodovino tega mesta. V zgodnjem srednjem veku je bila Budva bizantinsko mesto z grško vojsko in ilirsko rimskimi prebivalci. Od leta 1442 do leta 1797 so mestu vladali Benečani. Po padcu beneške republike je Budva postala del avstro-ogrske monarhije. 15. aprila leta 1979 prizadel katastrofalen potres. Poškodovan je bil večji del starega dela mesta, vendar so danes vse zgradbe prenovljene v svojo prvotno obliko. Mesto je ohranilo stari del tipičnega sredozemskega mestnega naselja z ozkimi ulicami. Obdano je z beneškim obzidjem. Zanimive so katedrala sv. Ivana Krstnika, kjer so hranjene ikone beneških mojstrov, leta 840 zgrajena cerkev Santa Maria in punta in samostan z zvonikom iz poznega baroka, ki služi kot arheološki muzej. V njem hranijo predmete grških, ilirskih in rimskih grobov.

  Več »

  Zemljevid