Nazaj na prejšnjo stran

Legoland, Andersen in vikingi

  • Legoland, Andersen in vikingi
  • Legoland, Andersen in vikingi
  • Legoland, Andersen in vikingi
  • Legoland, Andersen in vikingi
  • Legoland, Andersen in vikingi
  • Legoland, Andersen in vikingi

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 28. junij 2018,
  • 16. avgust 2018,
  • 27. september 2018.

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1.dan: Ljubljana–Hamburg–Kolding
2.dan: Billund–Middelfart
3.dan: Odense–Roskilde–Kopenhagen
4.dan: Kopenhagen–Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA–HAMBURG–KOLDING
Jutranji polet iz Ljubljane v Hamburg, drugo največje nemško mesto. Lega ob sotočju rek ter ob ustju reke Labe, mu je že zgodaj namenila vlogo pristanišča, s katero se ponaša še danes. Panoramski ogled mesta in za doplačilo obisk Miniatur Wunderland – največjega modela železnice na svetu. Gre za stalno postavitev miniaturne železnice s preko 1000 vlaki in 15 kilometri železniških tirov, ki so speljani skozi mesta ter slikovite kotičke dežel sveta. Ta umetni svet je tako natančno dodelan, da se boste v tem popoldnevu za nekaj časa prestavili v pokrajino pred vami. Pozno popoldan vožnja proti danski meji in nočitev na poti.


2. dan:

BILLUND–MIDDELFART
Zajtrk. Dan bo namenjen obisku Legolanda v »rojstnem kraju« podjetja Lego v Billundu. Tu so že leta 1932 ustanovili podjetje za izdelavo igrač in ga poimenovali LEGO, ki je dejansko sestavljanka besed leg godt ali pridno se igraj. Danes v podjetju izdelajo kar 45 milijard kock letno ali sedem na vsakega zemljana. Park Legoland ponuja obilo ustvarjanja, zabave in adrenalina. Sprehodili se boste skozi Miniland in Duploland, se zabavali v deželi Piratov, odkrivali deželo vitezov in Vikingov, prepustili adrenalinskim užitkom v Polarni deželi in še mnogo več. Zvečer prevoz do hotela in prenočevanje.


3. dan:

ODENSE–ROSKILDE–KOPENHAGEN
Po zajtrku se bomo odpeljali na zeleni otok Fyn ter se ustavili v osrednjem mestu Odense. Tipično dansko mesto je rojstno mesto enega največjih pravljičarjev na svetu: Hansa Christiana Andersena. Po mestu se bomo sprehodili po njegovih stopinjah ter obiskali njegovo rojstno hišo in muzej (doplačilo). Popoldan nadaljevanje vožnje v Roskilde in obisk muzeja vikinških ladij (doplačilo). Originalne ladje so na ogled v notranjem delu muzeja. Zunaj pa se nahajajo delavnice, kjer so izdelali replike ladij, ki jih lahko vidite v pristanišču. Pozno popoldan vožnja do hotela in prenočevanje.


4. dan:

KOPENHAGEN–LJUBLJANA
Po zajtrku ogled glavnega mesta Danske. Njegova lega na največjem danskem otoku Zealand plete močno vez z morjem in mu omogoča spogledovanje s Švedsko preko morske ožine Oresund. Navdušila vas bo dediščina bogate zgodovine, ki je vidna v kar treh kraljevih palačah, slikovitem in barvitem pristanišču Nyhavn, latinskem predelu mesta in pročeljih mogočnih mestnih stavb. Postanek za fotografije ob kipu male morske deklice. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Za doplačilo se lahko odločite za obisk zabaviščnega parka Tivoli in za vožnjo z ladjico po kanalih mesta. Prevoz na letališče in večerni polet proti Ljubljani.

Termini in cene

Zemljevid