Nazaj na prejšnjo stran

Bari in Apulija

  • Bari in Apulija
  • Bari in Apulija
  • Bari in Apulija

Doživite izvirno Italijo!

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

40 potnikov

Odhodi

30. marec 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod iz letališča Franja Tuđmana v Zagrebu

Program potovanja

Prelepa Italija skriva številne posebnosti, nekatere od njih najdemo daleč od najbolj poznanih turističnih destinacij. Ravno to je tudi razlog, da svetovne popotnike Apulija na jugu Italije tako navdušuje. Apulija je še danes tista pristna Italija, na katero pomislimo ob besedi Italija. Obiskali bomo njeno središče, to je barvito mestece Bari. Na resnično posebnem potovanju boste lahko uživali v blagi klimi blizu morja, ob ogledih kulturno-zgodovinskih znamenitosti, nakupovanju ter okušanju kulinaričnih mojstrovin.

Prevoz

Letalo

Program Potovanja

1. dan:

ZAGREB – BARI – TRANI in CASTEL DEL MONTE - BARI

Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana v Zagrebu dve uri pred poletom posebnega letala ter polet letala proti Bariju v jutranjih urah. Po pristanku se bomo z avtobusom najprej odpravili v Trani, slikovito mestece v bližini Barija, ki ga imenujejo tudi ''apulijski biser''. Pogled na njegovo marino očara vsakega obiskovalca, posebno doživetje pa se je sprehoditi skozi njegovo staro mestno jedro in židovsko četrt. Po sprehodu si bomo ogledali Castel del Monte, utrdbo iz 13. stoletja, dvorec Friedricha II., ki se od leta 1996 nahaja tudi na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Po končanem ogledu se bomo odpravili v Bari, kjer bo sledil ogled glavnega mesta Apulije v spremstvu lokalnega vodnika. Že v antičnem času je na skalnatem polotoku nastalo mesto, ki je dolga stoletja zaradi svojega položaja privlačil trgovce in osvajalce. Med drugim bomo videli: impozantno srednjeveško trdnjavo in pomembne romanske cerkve, katedralo, posvečeno Sv. Sabini, baziliko Sv. Nikolaja… Ogled bomo zaključili v predelu mesta Murattiano, kjer bomo nato imeli nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje, nakupovanje ali kapučino. Sledil bo prevoz do hotela in namestitev. Možnost večerje v hotelu (doplačilo). Nočitev.

2. dan:

BARI -ALBEROBELLO – MATERA - BARI

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v Alberobello in Matero. Alberobello je slikovito mestece, ki se, jugovzhodno od Barija, nahaja na dveh vzpetinah. Tipična razglednica iz Alberobella so hišice, imenovane ''trulli'', ki se od leta 1996 nahajajo tudi na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Trulli so ljudske stavbe, pokrite s stožčasto streho iz grobo klesanih apnenčastih kamnov, ki so jih gradili neposredno na spodaj ležeči naravni skali, pri tem pa uporabljali zgolj suhozidno tehniko. Hišice so posebnost Apulije, najdemo jih povsod v regiji, vendar so najbolj znane ravno v Alberobellu, kjer jih je danes še približno 1.500. Po prostem času v Alberobellu bomo našo pot nadaljevali proti Materi, mestecu na jugu pokrajine Bazilikata, ki leži na strmem pobočju kanjona reke Gravina. Edinstvene naselbine iz časa paleolitika, imenovane ''sassi'', so uvrščene tudi na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Mestece je resnično posebno, s svojim nenavadnim in prvinskim izgledom pa je bil prizorišče snemanja mnogih filmskih in televizijskih prizorov, med drugim tudi filma Kristusov pasijon. V poznih popoldanskih urah bo sledil povratek v Bari. Možnost večerje v hotelu (doplačilo). Nočitev.

3. dan:

BARI - LECCE – OTRANTO – GALLIPOLI - BARI

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v tri bisere regije: Lecce, Otranto in Ostuni. Lecce je poznan kot baročni biser juga Italije in najbolj razkošno mesto v Apuliji, ki ga imenujejo tudi ''južne Firence''. Mesto si bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika, med drugim bomo videli: baziliko Santo Croce, Piazza del Duomo, Corso Vittorio Emanuele, Palazzo Vescovile, Seminario, rimski amfiteater, Piazza Sant Oronzo… Prosti čas za samostojne oglede. Popoldne bomo nadaljevali proti mestecu Otranto na peti italijanskega škornja. Zaradi svojega položaja ob morskem prelivu (Otrantska vrata), ki povezuje Jadransko morje z Jonskim, je bil skozi zgodovino pogosto tarča osvajanj in prizorišče bojev. Po ogledu Otranta, kjer si bomo med drugim ogledali katedralo z bogatim mozaikom in baziliko Sv. Petra, se bomo odpravili proti Gallipoliju, ki se v prevodu imenuje kar ''prelepo mesto''. Obkrožen z obzidjem iz 14. stoletja leži na obali Jonskega morja. Ogledali si bomo staro mestno jedro, nato pa si privoščili nekaj prostega časa za sprehod ali kavico. Povratek v Bari v poznih popoldanskih urah. Možnost večerje v hotelu (doplačilo). Nočitev.

4. dan:

BARI – OSTUNI – POLIGNANO A MARE - ZAGREB

Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti in še nekaj pristnih doživetij v mestu Bari. Popoldne se bomo odpravili v dva bisera regije, v Ostuni in Polignano a Mare. Ostuni, ki ga Angleži imenujejo 'šik mestece', leži na treh gričih. Zaradi položaja in hišic bele barve se imenuje tudi ''belo mesto'', v njem pa se bohoti veličastna gotska katedrala. Poleti ga množično obiskujejo angleški in nemški turisti, ki jih je osvojil s svojim šarmom in slikovitostjo. Zagotovo bo tudi nas očaralo srednjeveško ozračje mesteca ter njegove ozke in vijugave uličice. V nadaljevanju se bomo ustavili še v ljubkem Polignano a Mare, kjer se bomo poslovili od očarljive Apulije, nato pa se bomo odpravili proti letališču. Polet posebnega letala proti Zagrebu je predviden v poznih popoldanskih urah.
 

Termini in cene

Redna cena
Bari in Apulija 64700 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz Zagreb – Bari – Zagreb,
stroške letaliških in varnostnih pristojbin,
avtobusni prevoz po osnovnem programu,
3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*,
zunanje oglede po programu,
vstopnine v Castel del Monte, Trulli sovrano v Alberobellu in Caso Grotta v Materi,
turistično vodenje (hrvaški vodnik) in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 107 EUR/osebo,
3 x večerja v hotelu 84 EUR/osebo

OPOMBE:
Vozni red posebnih (čarter) letov se lahko spremeni, tako pred kot tudi med samim potovanjem. Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si organizator pridržuje pravico do spremembe programa oziroma do zamenjave objektov namestitve in ogledov med samim potovanjem.

ORGANIZATOR:
Atlas

Zemljevid