Nazaj na prejšnjo stran

Madrid za veliko noč

Madrid, Španija

  • Madrid za veliko noč
  • Madrid za veliko noč
  • Madrid za veliko noč

Lepote Madrida v velikonočnem času. Nepozabno! ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni/4 noči

Min. število potnikov

40 potnikov

Odhodi

28. marec 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod iz letališča Franja Tuđmana v Zagrebu

Program potovanja

Lepote Madrida v velikonočnem času. Nepozabno! ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Prevoz

Letalo

Program Potovanja

1. dan:

ZAGREB - MADRID

Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana v Zagrebu dve uri pred poletom posebnega letala ter polet letala proti Madridu (predviden ob 12.20). Po pristanku v Madridu (predviden ob 15.00) si bomo najprej ogledali mesto. Med drugim bomo videli: Kio Puerta oziroma ''Vrata Evrope'', La Castellana – eno od najdaljših in najširših mestnih avenij, stadion Santiago Bernabeu, Kolumbov trg s fontano Cibeles, eno najživahnejših mestnih ulic Gran Vía, trg Plaza España, Kraljevsko palačo, trg Plaza Oriente, osrednji mestni trg Puerta del Sol, trg Plaza Cánovas del Castillo z Neptunovo fontano, mestni park Atocha. Sledil bo prevoz do hotela in namestitev. Možnost sprehoda v središče mesta z vodnikom. Nočitev.

2. dan:

MADRID / možnost izleta ÁVILA in SEGOVIA

Po zajtrku prosto oziroma možnost celodnevnega izleta v Ávilo in Segovio (doplačilo). Ávila, 'mesto kamna in svetnikov', se nahaja 115 km severno od Madrida, v pokrajini Castilla y León. Poznano je po svojem obzidju z 90 stolpi iz 11. stoletja , ki veljajo za eno najlepših in najbolj ohranjenih srednjeveških utrdb v Evropi. Ávila, staro srednjeveško mesto treh kultur, mesto mistike in duhovnosti; njegova najbolj znana predstavnica je Sveta Tereza Avilska. Ogledali si bomo staro mestno jedro s katedralo iz 12. stoletja ter s številnimi gotskimi palačami in romanskimi cerkvami. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Segovie, nekoč plemiškega mesta in kraljeve rezidence. Med drugim bomo videli: trg Plaza Mayor, katedralo, grad Alcázar, plemiško četrt s palačami in cerkvami. V poznih popoldanskih urah bo sledil povratek v Madrid. Vsem tistim, ki bodo dan preživeli v mestu, predlagamo obisk kakšnega muzeja oziroma parka ter ogled mestnih velikonočnih običajev. Nočitev.

3. dan:

MADRID / možnost izleta TOLEDO in ARANJUEZ

Po zajtrku prosto oziroma možnost celodnevnega izleta v Toledo (doplačilo). Toledo je od Madrida oddaljen približno 70 km, nahaja se v pokrajini Castilla-La Mancha in je bil nekoč glavno mesto Španije. Toledo s svojim položajem velja za pravo zakladnico španske arhitekture, poznan je po mešanici treh kultur – krščanske, židovske in muslimanske, v njem je živel in deloval tudi sijajen španski slikar El Greco. V srednjem veku je v Toledu delovala evropska prevajalska šola, preko katere se je pravzaprav celotna Evropa spoznavala z antičnimi literarnimi in filozofskimi deli. V Toledu bomo imeli najprej ogled mesta v spremstvu lokalnega vodnika, na katerem bomo videli: drugo največjo katedralo v Španiji - Santa María, samostan in cerkev San Juan de los Reyes, trdnjavo Alcázar, cerkev Sv. Tomaža, v kateri se nahaja slavna El Grecova slika 'Pogreb grofa Orgaza', sinagogo Santa Maria La Blanca in trg Plaza Zocodover. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojno raziskovanje mesta, nato pa se bomo odpravili nazaj proti Madridu. Na povratku bomo obiskali še grad Aranjuez, znan po svoji strogi geometrijski ureditvi stavb ter po svojih vrtovih in razkošno opremljenem dvorcu. Možnost ogleda kraljeve palače (doplačilo). Povratek v Madrid v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

4. dan:

MADRID / možnost izleta ESCORIAL

Po zajtrku prosto oziroma možnost izleta v El Escorial (doplačilo). El Escorial je zgodovinska kraljeva rezidenca, eden najbolj obiskanih krajev v Španiji, ki se nahaja v mestecu San Lorenzo, približno 50 km severno od Madrida. Kompleks sestavlja kraljeva palača, samostan, muzej, cerkev in šola. Zgraditi ga je dal Filip II., kralj, ki je zaslužen za to, da je Madrid postal glavno mesto Španije. El Escorial še danes predstavlja pojem moči in veličine nekdanjega španskega carstva, kjer ''sonce nikoli ni zašlo''. Ogled dvorca v spremstvu lokalnega vodnika. Po ogledu bo sledil povratek v Madrid, kjer bomo imeli prosto popoldne za uživanje v mestu in opazovanje velikonočnih običajev. Zvečer možnost obiska predstave flamenka z vodnikom. Nočitev.

5. dan:

MADRID - ZAGREB

Po zajtrku bomo zapustili sobe in prtljago pustili v za to namenjenem prostoru v hotelu. V spremstvu vodnika se bomo odpravili v središče mesta na znameniti 'muzejski trikotnik', ki ga sestavljajo: Muzej Prado (kraljevska zbirka španskega in evropskega slikarstva), Muzej Thyssen-Bornemisza v palači Villahermosa (privatna zbirka umetnin barona Thyssena) ter muzej moderne umetnosti Centro del Arte Reina Sofía, v katerem je najbolj znan eksponat Picassova 'Guernica'. Ljubiteljem starin vsekakor priporočamo obisk sejma antikvitet (Rastro). Tudi popoldne bomo še imeli nekaj časa za samostojno raziskovanje centra mesta, sprehode po znanih mestnih parkih, ljubitelji nogometa pa mesta zagotovo ne bodo zapustili brez obiska stadiona FC Real Madrid. Polni vtisov se bomo v popoldanskih urah odpravili proti letališču. Polet posebnega letala proti Zagrebu je predviden ob 21.35.
 

Termini in cene

Redna cena
Hotel 3* 62000 EUR Pošlji povpraševanje
Hotel 4* 68800 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz Zagreb – Madrid – Zagreb,
stroške letaliških in varnostnih pristojbin,
avtobusni prevoz po osnovnem programu,
4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* oziroma 4* v Madridu,
zunanje oglede po programu,
turistično vodenje (hrvaški vodnik) in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba v hotelu 3* 161 EUR/osebo,
enoposteljna soba v hotelu 4* 209 EUR/osebo,
*izlet v Segovio in Avilo 44 EUR/osebo,
*izlet v Toledo in Aranjuez 53 EUR/osebo,
*izlet v Escorial 44 EUR/osebo.

OPOMBE:
Vozni red posebnih (čarter) letov se lahko spremeni, tako pred kot tudi med samim potovanjem. Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si organizator pridržuje pravico do spremembe programa oziroma do zamenjave objektov namestitve in ogledov med samim potovanjem.

ORAGANIZATOR:
Atlas

Zemljevid