Nazaj na prejšnjo stran

Zlata Praga

Praga, Češka

 • Zlata Praga
 • Zlata Praga
 • Zlata Praga

20 % POPUST ob nakupu s Pika kartico !

Predstavitev

Čas potovanja

2 dni / 1 noč

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

 • 22. september 2018
 • 6. oktober 2018
 • 27. oktober 2018
 • 31. oktober 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod avtobusa ob 1:00 uri iz Ljubljane, iz postajališča Dolgi most.

Program potovanja

1. dan: Slovenija – Praga
2. dan: Praga - Slovenija

Prevoz

Avtobus
Logo

Pika ugodnost

20 % POPUST
ob nakupu s Pika kartico !

Program potovanja

1. dan

SLOVENIJA – PRAGA

Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 1.00. Vožnja mimo Celja in Maribora  ter Dunaja proti Češki. V zlato metropolo bomo prispeli v dopoldanskih urah. Preko Karlovega mostu se bomo sprehodili do Karlove ulice in do Staromestnega trga s slavno astronomsko uro, mestno hišo, spomenikom Jana Husa in drugimi znamenitostmi. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali vrček okusnega češkega piva. Namestitev v hotelu. V večernem času možnost večerje v znani pivnici (za doplačilo).

2. dan

PRAGA - SLOVENIJA

Po zajtrku bomo imeli možnost panoramske vožnje z ladjico po Vltavi (doplačilo). Sprehod po centru mesta in možnost obiska največjega grajskega kompleksa Hradčani (doplačilo). Radi bi vas spomnili, da naš veliki arhitekt Jože Plečnik dal velik pečat pri obnovi Hradčanov. Sprehodili se bomo po dvoriščih, obiskali kraljevo palačo, čudovito katedralo Sv. Vida z grobnico Janeza Nepomuka, simpatično Zlato uličko in najstarejšo cerkev na gradu. Videli bomo tudi menjavo častne straže. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

Termini in cene

  O destinaciji

  Praga

  Praga

  Praga je glavno mesto in obenem največje mesto na Češkem. Leži ob reki Vltavi in je kulturno ter ekonomsko središče Češke.

  Projekt prenove gradu Hradčani, nekdanjega dvorca čeških kraljev,  je v času predsednika Masaryka izdelal znameniti slovenski arhitekt Jože Plečnik.

  www.prague.eu
   

  Več »

  Zemljevid