Nazaj na prejšnjo stran

Rimini in San Marino

Rimini, Italija

 • Rimini in San Marino
 • Rimini in San Marino
 • Rimini in San Marino
 • Rimini in San Marino

15 % POPUST ob nakupu s Pika kartico !

Predstavitev

Čas potovanja

2 dni / 1 noč

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

 • 28. september 2018
 • 5. oktober 2018
 • 27. oktober 2018
 • 31. oktober 2018
 • 3. november 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod avtobusa ob 5:00 uri iz Ljubljane, iz postajališča Dolgi most.

Program potovanja

1.dan: Ljubljana-Bologna-Rimini
2.dan: San Marino-Ravena-Slovenija

Prevoz

Avtobus
Logo

Pika ugodnost

15 % POPUST
ob nakupu s Pika kartico !

Program potovanja

1. dan:

SLOVENIJA–BOLOGNA
Odhod avtobusa iz parkirišča Dolgi Most ob 5.00. Vožnja po severni Italiji do Bologne, ki si jo bomo ogledali. Bologna je mesto z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldne prihod na "romanjolsko" riviero. Nastanitev v hotelu v okolici Riminija in nočitev.

2. dan:

RIMINI-SAN MARINO-SLOVENIJA
Po zajtrku ogled starega mesta Rimini. Sprehdili se bomo po starem delu, kjer bomo videli trdnjavo, slavolok in most Tiberio. Sledila bo vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina in do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic in nakupe priložnostnih spominkov, njihovih daleč poznanih likerjev in usnjene galaterije. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Termini in cene

  O destinaciji

  Rimini

  Rimini

  Rimini ali dežela neskončnih peščenih plaž, kot mu pravijo, leži ob Jadranskem morju, v provinci Emilia Romagna. Osrednje znamenitosti starega mestnega jedra so tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Za ljubitelje lepih, peščenih plaž in dobre zabave je to pravi kraj za počitnice.

  Več »

  Zemljevid