Nazaj na prejšnjo stran

Novoletna Partyslava

Bratislava, Slovaška

 • Novoletna Partyslava

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 2 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

30. december 2017 Zagotovljeno!

Odhodna mesta & ure

Odhod avtobusa ob 5:00.

Program potovanja

Preživite najdaljšo noč v letu v slovaški prestolnici - Bratislavi. Prijetno s koristnim, spoznavanje kulturnih znamenitosti in večerna zabava v najboljši družbi. Po tem izletu za vas Bratislava ne bo več samo Bratislava, ampak Partyslava.

Prevoz

Avtobus

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA - BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 5:00. Vožnja proti prestolnici Slovaške - Bratislavi, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo ter obiskali elitno četrt z narodnim gledališčem, ki je zrasla v zadnjih letih ob nabrežju Donave. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Ogledali si bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo in Lisztovo hišo ter palačo družine Keglevic, kamor je med drugim rad zahajal Beethoven. V popoldanskih urah bomo imeli nekaj prostega časa, ki ga bomo lahko izkoristili za nakupe na stojnicah. Sledila bo namestitev v hotel. Zvečer možnost obiska 95 metrov visokega razglednega stolpa UFO (doplačilo), s katerega se odpira čudovit razgled na mesto. Welcome party v bližnji diskoteki. Nočitev.

2. dan:

BRATISLAVA – MALI KARPATI
Po zajtrku se bomo z avtobusom povzpeli na grajski grič in si ogledali bratislavski grad. Po ogledu gradu se bomo odpeljali v romantično pokrajino Malih Karpatov (doplačilo). Nežne gričke že stoletja pokrivajo vinogradi. Poleg okusnega vina je pokrajina znana še po tradicionalni slovaški majoliki. Obiskali bomo delavnico, kjer nam bodo odkrili skrivnosti izdelave priljubljene keramike. V eni izmed vinskih kleti bomo izvedeli vse o slovaških vinih, ki jih bomo seveda tudi poizkusili. Sledila bo vrnitev v mesto ter priprave na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja na prostem ali v diskoteki.

3. dan:

BRATISLAVA
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega gradu Devin (doplačilo), ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo in še danes kraljuje na sotočju rek Morave in Donave. Zaupali vam bomo skrivnost Deviškega stolpa. Po ogledu še zadnji sprehod po Bratislavi in odhod proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah. 

Termini in cene

  O destinaciji

  Bratislava

  Bratislava

  Bratislava je glavno in hkrati največje mesto Slovaške. Območje je bilo poseljeno že v mlajši kameni dobi, ko so tu živeli Kelti. Svoj pečat so v mestu pustili tudi Rimljani, Germani in Avari. O izvoru imena mesta obstaja več teorij: mesto naj bi bilo poimenovano po slovanski besedi Braslava ali bohemskem kralju Bretislavu. Tretja teorija pa trdi, da naj bi ime določil kar ameriški predsednik Woodrow Wilson.

  V 18. stoletju Bratislava postajala središče slovaškega narodnega gibanja. Leta 1805 so tu podpisali mirovni sporazum med Avstrijo in Francijo, štiri leta pozneje pa so Napoleonove čete mesto popolnoma opustošile. Zadnji dve desetletji 20. stoletja je Bratislava veljala za drugo najbogatejše mesto vzhodne Evrope. Po prihodu v slovaško prestolnico si bomo ogledali nekatere od mestnih znamenitosti: mestni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Povzpeli se bomo na grajski grič z bratislavskim gradom, baročno stavbo ki je bila v času Marije Terezije sedež kraljevega guvernerja, kasneje galerija in duhovniška šola ter nazadnje vojašnica. Sledi ogled Slavina, monumentalnega spomenika padlim v 2. sv. vojni, Michalovega stolpa in sprehod mimo Mozartove palače, kjer je umetnik izvedel enega svojih prvih koncertov. Spoznavanje mesta bomo zaključili z ogledom Martinove katedrale, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje.

  Med znamenitosti mesta spadajo gotska katedrala sv. Martina iz 14. in 15. stoletja, škofova palača, univerzitetna knjižnica iz leta 1756 in stavba slovaškega radia v obliki narobe obrnjene piramide.

  www.visitbratislava.com

  Več »

  Zemljevid