Nazaj na prejšnjo stran

Adventni in Novoletni London

London, Velika Britanija

 • Adventni in Novoletni London
 • Adventni in Novoletni London
 • Adventni in Novoletni London

Britanska prestolnica se že konec novembra odene v novoletno vzdušje. Okrašene ulice vsak večer pričarajo ples pisanih luči. Novoletni nakupi in vedro praznično razpoloženje prevzame domačine in turiste. Vedno privlačno mesto je v prazničnem decembru še posebno zanimivo.

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

 • 13. december 2018 ZAGOTOVLJENO!
 • 30. december 2018 ZAGOTOVLJENO!

Odhodna mesta & ure

Let iz Ljubljane - letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

London je prestolnica, kamor potujemo enkrat in se tja vedno znova vračamo. Doživite vožnjo z nadstropnim avtobusom, slikajte se z gardistom, sprehodite se po znani trgovski ulici Oxford Street, oddahnite si ob Erosu na trgu Piccadilly ali pa preživite urico v Harrodsu. London je eno evropskih mest, ki ga vedno odkrivamo na novo. Vsakič nam je všeč, vsakič je drugačen.

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LONDON
Dopoldne zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v London. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. S Kompasovim vodnikom se boste odpravili do postaje King's Cross in obiskali peron 9 in 3, znan iz filma o Harryju Potterju. Nato se boste odpeljali proti okrašenemu središču Londona po več kot miljo dolgi ulici Oxford Street, se sprehodili po West Endu; od kraljevih Burlington in Piccadilly Arcade do imenitne veleblagovnice Fortnum & Mason. Krajši postanek na vedno živahnem Piccadilly Circus, potem pa proti skrivnostnemu Sohu in skozi londonsko kitajsko četrt do trga Trafalgar. Tam namreč vsako leto stoji največja britanska novoletna jelka, ki jo mestu podari norveška prestolnica Oslo. Morda se boste sprehodili po danes zelo priljubljeni južni obali mimo London Eye do Tate Modern in do Millennium Bridge–a ter uživali v tisočerih lučkah Londona. Priporočamo panoramski ogled praznično okrašenega mesta–vožnjo z London Eye (doplačilo). Zvečer boste lahko zaključili z obiskom enega od najstarejših, prijetnih angleških pubov. Prenočevanje.

2. dan: LONDON / zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldan se boste lahko v spremstvu Kompasovega vodnika odpeljali v City, si ogledali največjo anglikansko katedralo Sv. Pavla, lahko pa se boste odločili za ogled bližnje imenitne galerije Tate Modern. Nato ogled londonske trdnjave in kronskih draguljev v zloglasnem Towru. Popoldne predlagamo obisk razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussaud's, lahko pa obiščete bližnji muzej Sherlocka Holmesa. Proti večeru pa si lahko ogledate še imenitno, praznično okrašeno veleblagovnico za petičneže–Harrods s 330 oddelki, od oblačil, elektronike do nepozabnega oddelka s pripravljeno hrano in pijačo - Food Hall. Zvečer lahko ogledate tudi enega od številnih londonskih muzikalov (doplačilo). Lahko pa se odločite za odlično »carvery« večerjo (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: LONDON (GREENWICH) / zajtrk
Zajtrk in prosto. “Peš” ogled Londona: vožnja s podzemno železnico do Westminstra, peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in do Downing Streeta 10, kjer domuje angleška ministrska predsednica. Zgodaj popoldne se odpravite do živahnega Covent Gardna. Popoldne za doplačilo izlet z ladjico v Greenwich, mesto, kjer se stikata vzhod in zahod. Klasična arhitektura stavb nekdanjega Kraljevega pomorskega kolegija je služila kot filmska kulisa številnim filmskim ekipam. Sprehod po tipični angleški tržnici. Lahko si boste ogledali observatorij z označeno časovno ločnico. V Greenwichu si v eni od številnih restavracij privoščite dobro večerjo. Proti večeru vrnitev v London preko nekdanjih pristaniških dokov, ki danes predstavljajo poslovno–finančno srce britanske prestolnice, predela Canary Wharf. Lahko pa se odločite za obisk največjega nakupovalnega centra Stratford Westfield, saj prav v teh prazničnih dneh potekajo velike prednovoletne razprodaje. Prenočevanje.

4. dan: LONDON– LJUBLJANA / zajtrk
Adventni London: Zajtrk in prosto do prevoza na londonsko letališče v popoldanskih urah. Dopoldne lahko obiščete katerega od številnih muzejev ali galerij, lahko pa v spremstvu Kompasovega vodnika obiščete največjo tržnico alternativnih trendov ob londonskem kanalu Camden Lock, kjer boste morda v zadnjem hipu našli idejo za nakup božično novoletnega darilca. Popoldne prevoz na londonsko letališče in odhod letala proti Ljubljani. Novoletni London: Prevoz na londonsko letališče in ob 17.10 let proti Ljubljani.

Odličen hotel v času Novega leta: HOLIDAY INN REGENTS PARK 4*,

predviden vodnik URBAN SOBAN 

Termini in cene

  O destinaciji

  London

  London

  London je glavno mesto Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. To velemesto je eno najpomembnejših poslovnih, kulturnih, političnih in izobraževalnih središč na svetu.

  Več »

  Zemljevid