Nazaj na prejšnjo stran

Novoletni Dunaj in Bratislava

Dunaj, Avstrija

 • Novoletni Dunaj in Bratislava
 • Novoletni Dunaj in Bratislava

15% popust ob nakupu s Pika kartico.

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 2 noči

Min. število potnikov

45 potnikov (s posameznega odhodnega mesta)

Odhodi

30. december 2018 ZAGOTOVLJENO

Odhodna mesta & ure

Odhod avtobusa ob 5.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru.

Program potovanja

Novoletni Dunaj in Bratislava.

Prevoz

Avtobus

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA – DUNAJ – BRATISLAVA
Odhod avtobusa ob 5.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Nadaljevanje vožnje mimo Gradca do Dunaja. Najprej se bomo z avtobusom zapeljali po dunajskem ringu, okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: znamenita dunajska opera, cesarski dvor Hofburg, umetnostno-zgodovinski in naravoslovni muzej, parlament, mestna hiša, borza, Urania ... Sprehod po središču mesta mimo zimske palače Habsburžanov Hofburga, cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede. Popoldne se bomo zbrali na dogovorjenem mestu in se odpravili do prestolnice Slovaške. Zvečer možnost obiska 95 metrov visokega razglednega stolpa UFO (doplačilo), na katerem je prečudovit razgled na mesto. Nočitev.

2. dan:

BRATISLAVA – MALI KARPATI
Po zajtrku bo sledil ogled Bratislave. Z avtobusom se bomo povzpeli na grajski grič in si ogledali bratislavski grad. Po ogledu gradu se bomo peš odpravili do glavnega trga. Pot nas bo vodila mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat, Michalovega stolpa, po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica, ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh Beethoven. Sprehodili se bomo mimo veličastne Martinove katedrale, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje, ter pomahali maskotam mesta Schone Nazyji, Čumilu in ostalim. Popoldne se bomo odpeljali v romantično pokrajino Malih Karpatov (doplačilo). Nežne gričke že stoletja pokrivajo vinogradi. Poleg okusnega vina je pokrajina znana še po tradicionalni slovaški majoliki. Obiskali bomo delavnico, kjer nam bodo odkrili skrivnosti izdelave priljubljene keramike. V eni izmed vinskih kleti bomo izvedeli vse o slovaških vinih, ki jih bomo seveda tudi poskusili. Sledil bo povratek v mesto ter priprave na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja v restavraciji ali na prostem.

3. dan:

BRATISLAVA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega gradu Devin (doplačilo), ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo in še danes kraljuje na sotočju rek Morave in Donave. Zaupali vam bomo skrivnost Deviškega stolpa. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah. 

Termini in cene

  O destinaciji

  Dunaj

  Dunaj


  Dunaj je glavno in največje ter najpomembnejše avstrijsko mesto. Leži v vzhodnem delu Avstrije, v bližini meja s Češko, Slovaško in Madžarsko. Mestno jedro Dunaja je bilo leta 2001 uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine.

  www.wien.info

  Več »

  Zemljevid