Nazaj na prejšnjo stran

Šrilanka in Maldivi z Dubajem

  • Šrilanka in Maldivi z Dubajem
  • Šrilanka in Maldivi z Dubajem
  • Šrilanka in Maldivi z Dubajem
  • Šrilanka in Maldivi z Dubajem

Ogled številnih znamenitosti Šrilanke, jahanje slonov, pokušina čaja, safari v narodnem parku Yala in počitek v objemu rajskih Maldivov. Za konec pa še v mesto arhitekturnih presežkov - v Dubaj.

Predstavitev

Čas potovanja

12 dni/ 10 noči

Min. število potnikov

10 potnikov

Odhodi

  • 27. oktober 2017 Zagotovljeno!

Odhodna mesta & ure

Odhod iz Zagreba

Program potovanja

Privoščite si potovanje kjer boste spoznali drugačne, skoraj neznane razsežnosti, ki nihajo med starodavno kulturo in doživetjem sedanjosti in se pogosto zlijejo v edinstveno celoto.
Šrilanko krasijo budistični templji, prostrane plantaže čaja, čudovite peščene plaže, obdane s kokosovimi palmami, pristne vasice, mesta z bogatim kulturnim sporočilom in neokrnjena narava.
Popotnike navduši stik z domačini, ki ostajajo zvesti svoji tradiciji. Mimogrede se boste navzeli njihovega nepogrešljivega nasmeha in neverjetne toplijskem oceanu nanizani Maldivi kot biserna ogrlica. Rajski mali otočki, kjer je morje kristalno čisto, barve se prelivajo od zelene do modre, podvodni svet pa vam ponuja pogline. Blizu Šrilanke so v Indede, da zastane dih.

Prevoz

Letalski prevoz

Program potovanja

1. dan

ZAGREB–DUBAJ/ obroki na letalu

Predviden let z Letališča Franja Tuđmana v Zagrebu (Pleso) preko Dubaja v Kolombo. Za doplačilo bo iz Ljubljane organiziran prevoz. Nočni let.

2. dan

DUBAJ-KOLOMBO–NEGOMBO–DAMBULA/SIGIRIJA/ večerja

Pristanek na letališču v Kolombu. Po opravljenih carinskih obveznostih vožnja do ribiške vasice Negombo. Nato vožnja v osrčje južnega dela otoka, kjer se razprostira tropski gozd in v njem idilično mesto Dambula. V templjih v skalnih votlinah si boste ogledali številne kipe Bude. Stenske poslikave, ki so stare več kot 2000 let, bodo dale prvi vpogled v zgodbo o Šrilanki. Na stopnicah, ki vodijo do votlin, obiskovalce včasih pozdravljajo šrilanške opice. Popoldan prihod v hotel, čas za počitek in oddih. Večerja in prenočevanje.

3. dan

DAMBULA/SIGIRIJA–POLONARUVA–SIGIRIJA/DAMBULA/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Polonaruvo, drugo prestolnico Šrilanke. Mesto je po 200 letih izginilo v divjini džungle. Razkošno mesto je imelo tri koncentrična mestna obzidja, številne parke, palače in tempelj. Tam je svoj miren prostor za molitev našel tudi Buda. Mojstrski kip iz 12. st. meri kar 14 m. Popoldne se boste odpeljali do Sigirije. Princ Kasijapa je v 5. st. zgradil palačo na 200 m visoki skali. Na vzponu na vrh monolita si boste ogledali freske »Deklice v oblakih« – edine posvetne freske na Šrilanki. Z vrha skale bo (z malo sreče ob lepem vremenu) prelep pogled na okolico. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan

SIGIRIJA/DAMBULA–MATALE–KANDY/ zajtrk, večerja

Po zajtrku se boste odpravili proti jugu. Vožnja do vasi Matale in ogled vrta začimb: dreves kave, popra, vanilje, kokosa in številnih drugih začimb in dreves, prvo srečanje z ajurvedsko medicino. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, ki je bil prestolnica Šrilanke v času Angležev. Osrednja znamenitost mesta je veliki tempelj Budovega zoba, ki ga je na Šrilanko prinesla princesa v laseh v 4. st. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Srilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Izvedeli boste še zgodbe o znamenitem hotelu Queen's, zakaj si ženske v Kandyu sarije vežejo drugače in zakaj je eden od kraljev sredi mesta potreboval jezero. Nastanitev hotelu, večerja in prenočevanje.

 
5. dan

KANDY–PARADENIJA–PINAVELA–NUVARA ELIJA/ zajtrk, večerja

Po zajtrku si boste ogledali botanične vrtove v bližnji Paradeniji, nato vožnja do Pinavele – sirotišnice za slone. Lahko jih boste opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje in mladičke tudi hranijo. Vožnja proti Nuvari Eliji – po slikoviti hriboviti pokrajini, kjer boste med valovitimi grički, ki se povzpnejo do skoraj 2000 metrov, občudovali cejlonske plantaže čaja. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Mesto Nuvara Elija (1800 m) je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranilo angleški pečat. Večerja in prenočevanje v »Mali Angliji« – Nuvari Eliji.

 
6. dan

NUVARA ELIJA–NARODNI PARK YALA /zajtrk, večerja

Po zajtrku spust proti Yali, drugemu največjemu vendar najbolj obiskanemu narodnemu parku na Šrilanki. Tu domuje več kot 130 različnih vrst ptic. Safari s terenskimi vozili po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile in morda celo leoparda. Po safariju vrnitev v hotel in prenočevanje.

 
7. dan

NARODNI PARK YALA–GALLE–KOLOMBO–MALDIVI/ zajtrk

Po zajtrku vožnja ob slikoviti cejlonski obali. Na poti si boste lahko ogledali še mesto Gale, ki je bilo nekdaj vodilno pristanišče na Šrilanki. Videli boste tudi utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Zgradili so jo Portugalci in kasneje, leta 1663, razširili Nizozemci. Popoldanski prihod v Kolombo in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz na letališče in večerni let proti Maleju, glavnemu mestu Maldivov. Po prihodu na letališče prevoz do otoka in prenočevanje.

 
8. in 9. dan

MALDIVI/ zajtrk, večerja

Polpenzion na otoku. Prosto. Dnevi namenjeni razvajanju na rajskih Maldivih. Uživali boste ob ogledu živo pisanega podmorskega sveta Maldivov, ob sončenju, lenarjenju …

 
10. dan

MALDIVI–DUBAJ/ zajtrk, obroki na letalu

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče Male. Zvečer odhod letala proti Dubaju. Po pristanku v Dubaju prevoz do hotela in nastanitev.

 
11. dan

DUBAJ/ zajtrk

Zajtrk. Za doplačilo možen ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Po aveniji Šejka Zayeda se boste peljali mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, videli kako v resnici zgleda svetovno znani hotel Burj Al Arab s panoramske točke, občudovali zunanjost največje mošeje Jumeirah, videli novo in staro Šejkovo palačo ter palačo Zabeel. Po ogledu Dubaja povratek v hotel. Lahko se pa odpravite po nakupih. Še posebej je zanimiv največji nakupovalni center, Dubaj Mall, kjer je na dvoriščih vsak večer svetlobno glasbeni dogodek »Plesoče fontane« ob trenutno najvišji stolpnici na svetu Burj Khalifa. Prenočevanje.

 
12. dan

DUBAJ–ZAGREB/ zajtrk

Zajtrk in prevoz na letališče v Dubaju. Leta iz Dubaja proti Zagrebu. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

Termini in cene

Redna cena
Šrilanka in Maldivi z Dubajem 199000 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
naveden letalski prevozi v ekonomskem razredu,
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
avtobusni prevozi po programu na Šrilanki,
ogledi in vstopnine po programu na Šrilanki,
nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*–5*,
obroki kot navedeno v programu,
prevozi s hitrim čolnom ali letalom letališče Male–otok–letališče Male,
državne pristojbine,
prevoz letališče-hotel-letališče v Dubaju,
2 nočitvi v Dubaju,
vodenje v slovenščini in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
navedenih doplačil,
napitnin,
pijač pri obrokih,
izletov,
storitev po osebnih naročilih.

OBVEZNO DOPLAČILO (ob prijavi):
obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 160,00 EUR/osebo. OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti):
napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 EUR,
doplačilo za ogled Dubaja pribl. 50 EUR

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
3 all inclusive na Maldivih 195,00 EUR/osebo,
prevoz Ljubljana - Zageb 55,00 EUR/osebo,
enoposteljna soba 490,00 EUR/osebo,
vizum ETA 40,00 EUR/osebo.

OPOMBE:
ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; od 1. januarja 2012 je za vstop na Šrilanko potreben vizum ETA (Electronic Travel Authorization) http://www.eta.gov.lk/. To elektronsko registracijo (ETA) vam bomo uredili mi. Prosimo, da nam ob prijavi dostavite kopijo potnega lista. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 40 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar pa dobite pri nas.

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Zemljevid