Nazaj na prejšnjo stran

Raziskovanje juga Afrike

Cape Town, Južna Afrika

  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike
  • Raziskovanje juga Afrike

Neokrnjena narava, zelena savana, osamljeni baobabi, vrste živali, neskončni vinogradi in Mizasta gora, biserno bele plaže in kristalno sinje morje, nebotičniki, črnska naselja, diamanti in rudniki zlata... To je južna Afrika, svet v malem.

Predstavitev

Čas potovanja

14 dni/ 11 noči

Min. število potnikov

6 potnikov

Odhodi

  • 23. december 2017

Odhodna mesta & ure

Let iz Ljubljane ali Zagreba

Program potovanja

Neokrnjena narava, zelena savana, osamljeni baobabi, vrste živali, neskončni vinogradi in Mizasta gora, biserno bele plaže in kristalno sinje morje, nebotičniki, črnska naselja, diamanti in rudniki zlata... To je južna Afrika, svet v malem.

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA–EVROPA–CAPE TOWN
Let iz Ljubljane (ali Zagreba) do enega od evropskih letališč in naprej do Cape Towna. Večerja na letalu in nočni let.

2. dan:

CAPE TOWN (45 km) / večerja
PRVO IN NASTAREJŠE MESTO NA JUGU AFRIKE, IZ HOLANDSKE TRGOVINE NA POL POTI MED ZAHODOM IN VZHODOM DO PRIJETNEGA OCEANSKEGA MESTA in ZAKAJ IMA MIZASTA GORA PRT
Prihod v Cape Town ter ogled znamenitosti mesta, prvega mesta v Južnoafriški republiki, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in hranijo mnoge vrste rastlin iz Afrike in drugih celin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo svetega Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in še danes dajejo svojstven pečat mestu. Za doplačilo na kraju samem vožnja z vzpenjačo na Mizasto goro (v ugodnih vremenskih razmerah), od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Prevoz do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan:

CAPE TOWN–RT DOBREGA UPANJA–CONSTANTIA–CAPE TOWN (120 km) / zajtrk
POTOVANJE NA KONEC SVETA, KJER SE SREČATA DVA OCEANA in KAJ DELAJO PINGVINI V AFRIKI?
Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay, Hout Bay do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca-Rt Dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Popoldne nadaljevanje vožnje do mesta Simon’s Town, nato v vinorodno območje pokrajine Zahodni rt. Vrnitev v Cape Town, prenočevanje.

4. dan:

CAPE TOWN–STELENBOSCH-FRENSCHOEK-VINOGRADI (200 km) / zajtrk, večerja
ČUDOVITO ZALEDJE CAPETOWNA, IMENITEN STELLENBOSCH, DRUGO NAJSTAREJŠE MESTO, ZGODBE IN OKUSI JUŽNOAFRIŠKEGA VINA in KAJ DELA LAIBACH V AFRIKI
Zajtrk in vožnja do drugega najstarejšega mesta v državi – Stellenbosch, kjer je še danes dobro ohranjena arhitektura iz 17. in 18. stoletja, ki dobro prikazuje videz mesta ter okolice in tamkajšnji način življenja toliko let nazaj. Nato obisk gurmanske prestolnice Frenschoek (francoski kotiček), kjer so se konec 17. stoletja naselili francoski Hugenoti, ki so tudi začeli s profesionalno pridelavo vina. Vozili se boste po vinorodni pokrajini in obiskali eno od vinskih posestev in poskušali južnoafriška vina. Vrnitev v Capetown, večerja in prenočevanje.

5. dan:

CAPETOWN–DURBAN–HLUHLUWE (320 km) / zajtrk, kosilo, večerja
OD PEŠČENE ZLATE MILJE DURBANA
Po zajtrku prevoz na letališče in zgodnji odhod letala proti Durbanu. Po pristanku najprej ogled Durbana od koder se boste podali na pot proti pokrajini Natal ob Indijskem oceanu. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

6. dan:

HLUHLUWE–DUMAZULU-HLUHLUWE
DO SREČANJA Z ZULUJCI in KAJ PRIPOVEDUJEJO ZULUJSKA LJUBEZENSKA PISMA
Zajtrk. Tistega dne vas bo navduševala zelena pokrajina porasla s sladkornim trsom, glavno poljedelsko kulturo. Safari po narodnem parku Hluhluwe. Ogled vasi plemena Zulu, Dumazulu, ter njihovih tradicionalnih plesov in pesmi. Pri Zulujih tudi tradicionalno kosilo. Popoldne nadaljevanje vožnje do lodga. Krajši safari in prvo srečanje z afriškimi živalmi. Vrnitev v lodge, večerja in prenočevanje v lodgu

7. dan:

HLUHLUWE–SWAZILAND (300 km) / zajtrk, večerja
NA OPREZANJU ZA NOSOROGI V NARODNEM PARKU HLUHLUWE, PO ŠE ENI ZADNJIH AVTOKRATSKIH MONARHIJ SWAZILAND in KOLIKO ŽENA IMA TRENUTNO KRALJ MSWAT
Po zajtrku vožnja skozi kraljevino Swazi s postanki. Dežela Swazi je majhna, lepa državica, ki je bila nekoč britanski protektorat, leta 1968 pa je postala samostojna kraljevina. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

8. dan:

SWAZILAND–KRUGERJEV NARODNI PARK (250 km) / zajtrk, večerja
V DIVJINO! KRUGERJEV PARK, PRIHAJAMO in KDO SO "VELIKIH PET"
Po zajtrku vožnja po goratem Swazilandu, skozi mejni prehod Jeppe’s Reef in naprej do največjega narodnega parka na afriški celini – Krugerjevega narodnega parka. Park je bil odprt leta 1898, dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km². Safari. Nastanitev v kočah – lodgih in prenočevanje.

9. dan:

KRUGERJEV NARODNI PARK / zajtrk, večerja (vožnja z džipi po parku)
SONČNI VZHOD, DŽIPI, AKCIJA, SAFARI in ALI NISO VSE ŽIVALI ČUDOVITE?
Celodnevni safari po Krugerjevem narodnem parku, kjer živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi ter gepardi, 34 vrst antilop in 20 vrst opic. Morda boste uspeli videti vseh 5 »velikih«: slon, lev, leopard, bivol in nosorog. Prenočevanje v lodgu.

10. dan:

KRUGERJEV NARODNI PARK–PRETORIA–JOHANNESBURG (450 km) / zajtrk, večerja
OD DIVJINE DO MESTA, TRETJI NAJVEČJI KANJON NA SVETU, ZLATOKOPNA MESTECA in OD KOD IME REKAMA ŽALOSTNA IN SREČNA REKA
Vožnja po slikoviti Panoramski cesti skozi pokrajino Drakensberg, obisk kanjona Blyde River, občudovali pa boste tudi različne oblike skalnih formacij, ki jih je oblikovala erozija skozi milijone let. Nadaljevanje poti skozi pokrajino Mpumalanga in krajev Lydenburg, Belfast in Witbank proti mestu Pretoria, ogled enega 3 glavnih mest JAR .(Parlament, vladno palačo, kjer je zaprisegel Mandela, hišo prvega predsednika Paula Krugerja, središče mesta: Church Square…) Vožnjo bomo nadaljevali v Johannesburg, večerja Johannesburgu in prenočevanje.

11. dan:

JOHANNESBURG–VIKTORIJINI SLAPOVI (25 km) / zajtrk, Boma večerja
SIYABONGA JUŽNA AFRIKA, MANGWANI ZIMBABVE in ZAKAJ SE VIKTORIJINI SLAPOVI IMENUJEJO GRMEČI DIM
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na Viktorijine slapove. Ogled zimbabvejskega dela Viktorijinih slapov. Največji slapovi Afrike so po mnenju dr. Livingstona, ki jih je odkril, takšni, kakršna bi morala biti podoba raja. Nastanitev. Zvečer še tipična afriška Boma večerja in prenočevanje ob mogočni reki Zambezi.

12. dan:

VIKTORIJINI SLAPOVI–CHOBE–VIKTORIJINI SLAPOVI (160 km) / zajtrk, kosilo
POZDRAVLJENA, BOCVANA! SAFARI MED POVODNIMI KONJI IN KROKODILI NA REKI CHOBE, NA LOVU ZA SLONI in KAJ DELA NAMIBIJA SREDI BOCVANE
Po zajtrku celodnevni izlet do tromeje med Zimbabvejem, Namibijo in Bocvano in ogled narodnega parka Chobe. Z ladjico se bomo podali na nenavaden ‚safari‘ po reki Chobe (pritok Zambezija), opazovali povodne konje, krokodile in živali, ki prihajajo k vodi. Kosilo in popoldne safari z džipi po narodnem parku Chobe. Vrnitev na Viktorijine slapove.

13. dan:

VIKTORIJINI SLAPOVI–JOHANNESBURG–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku nadaljevanje ogleda slapov. Možnost ogleda Viktorijinih slapov s helikopterjem ali/in srečanje z levi ‚Walking with Lions‘,odvisno od trenutnih razmer. Popoldne odhod letala za Johannesburg in nadaljevanje leta za Evropo. Nočni let.

14. dan:

EVROPA–LJUBLJANA
Prestop na letalo proti Ljubljani in pristanek popoldanskih urah. 

Termini in cene

    Zemljevid