Nazaj na prejšnjo stran

Skrite lepote Skandinavije (Danska in Švedska)

Kopenhagen, Danska

  • Skrite lepote Skandinavije (Danska in Švedska)
  • Skrite lepote Skandinavije (Danska in Švedska)
  • Skrite lepote Skandinavije (Danska in Švedska)
  • Skrite lepote Skandinavije (Danska in Švedska)

Göteborg – kraljevo mesto na zahodni švedski obali, Aarhus – mesto smehljajev in neštetih kavarn, Kopenhagen – s kanali prepredeno mesto, ki se je iz male ribiške vasice razvilo v danes največje mesto v Skandinaviji, Malmö – kulturno najbolj pestro mesto Švedske.

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

  • 22. september 2017

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1.dan: Ljubljana-Göteborg
2.dan: Göteborg-Aalborg-Aarhus-Roskilde
3.dan: Roskilde-Kopenhagen-Malmö
4.dan: Malmö-Göteborg-Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA – GÖTEBORG
Zbor potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah in direkten let posebnega letala v Göteborg. Po pristanku prihod v hotel ter nastanitev. Večerja (doplačilo) in nočitev.

2. dan:

GÖTEBORG – AALBORG – AARHUS - ROSKILDE
Po zajtrku se bomo poslovili od Švedske in sledila bo triurna plovba na Dansko, kjer se bo začelo odkrivanje zahodnega dela Danske, otoka Jutland. Prvi postanek bo v najbolj severno ležečem danskem mestu ob fjordu, simpatičnem mestecu Aalborg, ki je sicer živahno študentsko središče in kjer strežejo pravo vikinško pivo. Pot nas bo nato vodila preko brezmejne zelene pokrajine do obmorskega mesta Aarhus, ki se spogleduje z nasproti ležečim Severnim Sealandom. V mestu, ki ga imenujejo »mesto smehljajev«, je tudi zaradi številnih kavarn izjemno sproščeno vzdušje. Ogled muzeja na prostem Den Gamle By, ki bo pravo popotovanje v preteklost, saj prikazuje tipične hišice iz raznih delov Danske in predstavi njihov način življenja. Po ogledu se bomo preko impozantnega visečega mostu Storbaelt odpeljali na Severni Sealand. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in nočitev.

3. dan:

ROSKILDE – KOPENHAGEN – MALMÖ
Po zajtrku se bomo sprehodili po nekdanji veličastni prestolnici Roskilde. Za doplačilo obisk vikinškega muzeja, v katerem boste med drugim lahko v živo videli, kako poteka obnova vikinških ladij. Nadaljevanje v Kopenhagen in ogled mestnih znamenitosti: peljali se bomo mimo gradu Rosenborg in botaničnega vrta do kipa Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta. Nadaljevali mimo starega pristanišča Nyhavna, Kraljevega gledališča, Tivolija, naredili postanek ob palači Kristiansborg (sedaj sedež danskega parlamenta) in kraljevi palači Amalienborg. Možnost vožnje z ladjico po kanalih Kopenhagna (doplačilo). Za zaključek dneva se bomo zapeljali po znamenitem Øresundskem mostu-tunelu, ki je izjemen dosežek gradbeništva ter povezuje danski Kopenhagen s švedskim Malmöm. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in nočitev.

4. dan:

MALMÖ – GÖTEBORG – LJUBLJANA
Po zajtrku krajši jutranji sprehod po mestecu Malmö, ki je poznano tudi kot 'mesto parkov', kamor vodijo vse poti v čudoviti provinci Skania. Mesto je izjemno simpatično, z živahnim utripom in veliko izbiro kulturnih znamenitosti. Sledila bo vožnja do Göteborga in ob prihodu se vam bo s hribčka, kjer se nahaja utrdba iz 17. stoletja, Skansen Kronan, odprl čudovit pogled na mesto, ki se ponaša z mnogimi parki, zgodovinskimi zgradbami in številnimi mostovi, ki se pnejo preko kanalov. Po ogledu vožnja na letališče, od koder bomo v Ljubljano poleteli predvidoma v popoldanskih urah.
 

Termini in cene

Redna cena Akcijska cena
Danska in Švedska 67900 EUR 57900 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana – Göteborg - Ljubljana,
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
avtobusne prevoze po programu,
3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3*,
zunanje oglede po programu,
vstopnino v Den Gamle By muzej,
vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

otroški POPUSTI:
en otrok do 12 let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 10%.

možna DOPLAČILA (ob prijavi):
doplačilo za manjšo skupino (od 25-44 potnikov) 40 €/osebo,
3 x večerja 99 €/osebo,
enoposteljna soba 115 €/osebo,
muzej vikinških ladij Roskilde 17 €/osebo,
vožnja z ladjico po kanalih v Kopenhagnu 12 €/osebo.

Zemljevid