Nazaj na prejšnjo stran

Islandija v maju

Reykjavik, Islandija

  • Islandija v maju
  • Islandija v maju
  • Islandija v maju
  • Islandija v maju
  • Islandija v maju
  • Islandija v maju

AKCIJSKA PONUDBA za imetnike Zlate Pika kartice za rezervacije do 6.4.2018!

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

  • 18. maj 2018

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1.dan: Ljubljana-Keflavik-Reykjavik
2.dan: Reykjavik-(JUŽNA AVANTURA)
3.dan: Reykjavik-(ZLATI TRIKOTNIK)
4.dan: Reykjavik-Modra Laguna-Keflavik-Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA – KEFLAVIK – REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, islandske prestolnice, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Možnost vodenega ogleda mesta (doplačilo) ali priložnost za samostojno pohajkovanje. Ogled starega in novega dela mesta, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan:

REYKJAVIK (JUŽNA AVANTURA: slap Seljalandsfoss–slap Skogafoss–Vik–Ledeniški jezik Solheimajokull)
Po zajtrku prosto. Možnost celodnevnega izleta 'Južna avantura' (doplačilo). Dan bomo preživeli v islandski naravi, doživeli kontraste, ki jih lahko ponudi samo ta severna posebna dežela. Ogledali si bomo slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega najbolj fotografiranih slapov na Islandiji. Največji in morda najbolj obiskani slap pa je Skogafoss. Postanek v mestecu Vik, za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, se bomo podali v neposredno bližino Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokull. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan:

REYKJAVIK (ZLATI TRIKOTNIK: þhingvellir–gejzir Strokkur–slap Gullfoss−Skalholt)
Po zajtrku prosto. Možnost celodnevnega izleta 'Zlati trikotnik' (doplačilo). Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5-10 minut. Nadaljevanje poti do slapa Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Pred vrnitvijo v Reykjavik si bomo ogledali še cerkev Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje. 

4. dan:

REYKJAVIK – MODRA LAGUNA – KEFLAVIK – LJUBLJANA
Po zajtrku prosto ali možnost izleta v Modro laguno (doplačilo). Tam se boste lahko okopali v naravnem termalnem bazenu, kjer se pod zemljo srečata sladka voda s kopnega in slana voda iz Atlantika. Geotemalna voda, bogata s soljo in minerali, ima zdravilne učinke za kožo in jo uporabljajo tudi v zdravstvene namene. Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljnana v poznih večernih urah.
 

Termini in cene

    Zemljevid