Nazaj na prejšnjo stran

Andaluzija - pravljične podobe Španije

  • Andaluzija - pravljične podobe Španije
  • Andaluzija - pravljične podobe Španije
  • Andaluzija - pravljične podobe Španije
  • Andaluzija - pravljične podobe Španije

Obiščite deželo z razglednice.

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni / 4 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

  • 29. september 2017

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1.dan Ljubljana-Sevilla
2.dan: Sevilla-Jerez-Gibraltar-Costa Del Sol
3.dan: Costa Del Sol-Mijas-Malaga-Granada
4.dan: Granada-Córdoba
5.dan: Córdoba-Sevilla-Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

Vrhunci Andaluzije – Nekatera mesta imajo lepo podobo, nekatera pa osebnost. »Sevillanosi«, prebivalci prestolnice Andaluzije, imajo srečo, ker imajo oboje. Težko bi našli mesto, ki premore več karizme in duše. Tudi najbolj rezervirana severnjaška duša bo ob zvokih flamenka noč preplesala na levem bregu reke Guadalquivir. Le dobro uro stran, blizu atlantske obale, stoji Jerez de la Frontera. Vsak zaljubljenec v vse, kar je španskega, vam bo mirno odvrnil, da Jerez JE Andaluzija! Je prestolnica andaluzijskega konja in šerija – ojačanega vina iz belega grozdja sorte Palomino, ki ga pridelujejo v okolici. Je sodobno in šik mesto, kjer se odlično dopolnjujejo stare palače ter modno oblečeni poslovneži, ki posedajo ob krožniku sodobne kuhinje. In potem nekaj posebnega, kar se imenuje Gibraltar. Kakšen je? Kot bi odrezali kos Portsmoutha in ga odvlekli kakšnih 1500 km južneje. »Skala« je britanska čez in čez, tako kot »fish and chips« ter obalni hoteli s pridihom sedemdesetih prejšnjega stoletja. In impozantne pečine, berberski makaki ter mešanica angleščine in španščine. Obiščemo še Mijas, ki je najbogatejše mesto v provinci, nekoč skromna vasica, sedaj obmorsko letovišče, ki je kot večina krajev na obali ohranila dušo in slikovitost. Nadaljujemo v Malago, kjer nad dinamičnim, s kulturo in zgodovino prežetim mestom kraljuje trdnjava Gibralfaro. In naprej v Granado, biser mavrske kulture, dom palače Alhambra. Granada vas bo zadela v srce. Je zrela, temna in skrivnostna sestra vedno nasmejane Seville. Femme fatale. Vanjo se silovito zatreskaš in potem še dolgo razmišljaš, zakaj. Ne mučite in ne upirajte se, nima smisla. Zaključimo v Cordobi, bivši prestolnici muslimanske Španije. Svojčas je bilo največje, najbolj kulturno, svetovljansko mesto Zahoda. Dom pesnikov, matematikov, astronomov, kot mnogo starejša sestra, antična Aleksandrija. Oglejte si eno največjih mošej na svetu, čudovito Mezquito, sprehodite se po zavitih uličicah starega mesta in tako zaključite andaluzijski krog.

 
1. dan:

LJUBLJANA – SEVILLA
Zbor potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direkten let posebnega letala v Sevillo, kjer bomo predvidoma pristali v jutranjih urah. Sledil bo ogled prestolnice Andaluzije, Seville, sprehod ob reki Guadalquivir in po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz, ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Popoldne nekaj prostega časa, vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer možnost plovbe po reki Guadalquivir (doplačilo). Nočitev.

2. dan:

SEVILLA – JEREZ – GIBRALTAR – COSTA DEL SOL
Po zajtrku se bomo odpravili v Jerez de la Frontera, kjer si bomo ogledali eno od številnih vinskih kleti. V mestu izvira andaluzijska kultura, polno je kleti z znamenitim sladkim vinom šeri, o katerem bomo vse izvedeli ob degustaciji, znano pa je tudi po konjih in flamenku. Nadaljevanje poti do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se bomo popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, na znamenite kraške Michaelove jame in ‘opičje skale’, kjer bomo srečali najstarejše prebivalce, opice iz Barberije. Sledila bo vožnja do hotela na Costa del Sol, nastanitev in nočitev.

3. dan:

COSTA DEL SOL – MIJAS – MALAGA – GRANADA
Po zajtrku bomo pot nadaljevali do vasice Mijas. V tipični andaluzijski ‘beli vasici’, ki se dviga 450 m nad morjem, se bomo sprehodili po ozkih uličicah, polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Sledila bo vožnja v Malago, največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesta slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro, ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled, mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta. Popoldne se bomo odpravili do slikovite Granade. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka (doplačilo). Nočitev.

4. dan:

GRANADA – CÓRDOBA
Po zajtrku si bomo ogledali Granado, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla katoliška kralja Ferdinand in Izabela. Obiskali bomo, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije, trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si bomo ogledali še staro mestno središče in kraljevo kapelo, grobnico ‘katoliških vladarjev’ Ferdinanda in Izabele. Sledila bo vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do Cordobe. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan:

CORDOBA – SEVILLA – LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo najprej pogledali biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sledil bo sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih. Po ogledu bomo Córdobo zapustili in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir nazaj v Sevillo. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo v Ljubljano poleteli predvidoma v poznih popoldanskih urah.
 

Termini in cene

Redna cena Akcijska cena
Andaluzija 72900 EUR 62900 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana – Sevilla - Ljubljana,
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
avtobusne prevoze po programu,
4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4*,
zunanje oglede po programu,
vstopnine: Sevilla (stolnica), Jerez (ogled in degustacija v vinski kleti), Gibraltar (ogled z mini busi), Malaga (Gibralfaro), Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja/stolnica, Alcazar),
vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

otroški POPUSTI:
en otrok do 12 let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 13%.

možna DOPLAČILA (ob prijavi):
4 x večerja 69 €/osebo,
enoposteljna soba 120 €/osebo.

možna DOPLAČILA (vodniku na poti):
ogled predstave flamenka približno 30 €/osebo,
vožnja z ladjico po reki Guadalquivir približno 20 €/osebo.

Zemljevid