Nazaj na prejšnjo stran

Biseri Avstralije

Sydney, Avstralija

  • Biseri Avstralije
  • Biseri Avstralije
  • Biseri Avstralije
  • Biseri Avstralije

Avstralija – dežela s srcem, ki je večja od neskončnosti puščave in globine oceana.

Predstavitev

Čas potovanja

14 dni / 11 noči

Min. število potnikov

10 potnikov

Odhodi

  • 17. april 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod iz Ljubljane

Program potovanja

Avstralija–dežela s srcem, ki je večja od neskončnosti puščave in globine oceana.
Dežela združljivih nasprotij, kjer se skrivnostna rdeča puščava združuje z vinorodnimi dolinami in zlije v kilometre dolge bele plaže.
Ko temu dodamo še edinstveno vegetacijo in živalstvo, zaklade avtohtonega prebivalstva in prijaznost domačinov, se potovanje združi v nepozabno doživetje, ki obiskovalcu pusti pečat za vedno.

Prevoz

Letalski prevoz

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA–ZÜRRICH–SINGAPUR / obroki na letalu
Zbirališče potnikov v jutranjih urah in odhod letala z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Zürrichu. Dopoldan nadaljevanje leta proti Singapurju.

2. dan:

SINGAPUR–MELBOURNE / obroki na letalu
Zjutraj pristanek v mestu Singapur ter nadaljevanje poleta proti Avstraliji. Pristanek v Melbournu v večernih urah. Po pristanku in opravljenih carinskih obveznostih prevoz do hotela v središču mesta. Nastanitev ter čas za krajši večerni sprehod po središču mesta. Prenočevanje.

3. dan:

MELBOURNE–PHILLIP ISLAND–MELBOURNE / zajtrk
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta in njegovih četrti, vožnja s tramvajem skozi mesto. Med največje znamenitosti sodi stadion olimpijskih iger iz leta 1956, Viktorijina tržnica, postaja Flinders Station, bližnji moderno urejeni trg Federation Square ter tretja največja italijanska četrt na svetu–Carlton. Ustavili se boste tudi ob botaničnih vrtovih, nter v vrtovih Fitzroy, ki navdušujejo z drevoredom angšekih brestov. V živahnem predelu St. Kilda pa boste doživeli morski utrip mesta. Popoldne vožnja do zavetišča za koale, kjer boste lahko pobliže spoznali te prisrčne živali. Nadaljevanje vožnje na Philip Island, kjer boste priča »paradi pingvinov«. Vsak večer pingvini odkorakajo iz vode v svoja bivališča ob obali. Pozno zvečer vrnitev v hotel. Prenočevanje.

4. dan:

MELBOURNE (- VELIKA OCEANSKA CESTA) / zajtrk
Zjutraj po zajtrku prost dan za samostojne oglede in nakupe. Za doplačilo celodnevni izlet VELIKA OCEANSKA CESTA. Zgodaj zjutraj boste odpravili na vožnjo skozi eno najbolj zanimivih in slikovitih pokrajin, kar jih ponuja avstralska obala. Na poti boste opazovali, kako se peščene plaže prepletajo z ostimi skalnimi klifi in ustvarjajo nepozabne panoramske podobe. Vožnja mimo »surferske prestolnice« − Torquay, na poti postanek za kosilo. Vrhunec bo prihod v Apollo Bay, kjer stoji znamenitih "dvanajst apostolov", osamelih skalnih stebrov ki jih obdaja morje. Zvečer vrnitev v Melbourne. Prenočevanje.

5. dan:

MELBOURNE–SYDNEY / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče in polet proti Sydneyu. Pristanku bo sledil avtobusni ogled mesta. Čudovita avstralska metropola je prestolnica zvezne države Novi Južni Wales. Sydney je najstarejše, največje in hkrati poslovno najpomembnejše avstralsko mesto. S svojo lego na bregovih razčlenjenega zaliva Tihega oceana se kot dlan s številnimi prsti zajeda v celino in velja za enega najlepših pristaniških mest na svetu. Vožnja mimo slovite sydneyjske opere–arhitekturne mojstrovine, Pristaniškega mosta (Harbour Bridge) in najstarejšega naseljenega predela Sydneyja–The Rocks, ki združuje burno preteklost in moderno sedanjost. Ustavili se boste v krasnih botaničnih vrtovih in uživali ob čudovitem pogledu na mesto. Ob postanku na ribji tržnici bo tudi možnost za okusno kosilo. Obisk vzhodnih predmestij, postanek ob južnem vhodu v sydneyjski zaliv (South Head) z odličnim razgledom na središče mesta. Nadaljevanje vožnje do svetovno znane plaže Bondi Beach. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne sprehod do živahne marine Darling Harbour, priporočamo ogled akvarija (doplačilo), kjer boste videli tudi morske pse ali vzpon na sydneyjski stolp, od koder se ponuja razgled na mesto. Možnost večerje v kateri od mestnih restavracij ter prenočevanje.

6. dan:

SYDNEY / zajtrk, popoldanska malica
Po zajtrku vas čaka sprehod po najstarejši sydneyjski ulici skozi botanične vrtove do pristanišča Circular Quay vse do največje znamenitosti Avstralije–sydneyjske opere. Najznamenitejšo avstralsko arhitekturno mojstrovino boste spoznali na vodenem ogledu, ki vam bo približal njene arhitekturne posebnosti. Popoldne vkrcanje na ladjo Captain Cook, s katero boste zapluli po mestnih zalivih. Med plovbo si bosta nazdravili s kozarcem penečega vina ter ob kavi, čaju in prigrizku uživali v čudovitih stavbah in živahni zgodovini mesta. Zvečer peš sprehod nazaj do vašega hotela. Prenočevanje.

7. dan:

SYDNEY-ULURU–KATA TJUTA (OLGAS) / zajtrk, večerja
Zajtrk, nato prevoz na letališče in let v »rdeči center«, natančneje v območje gore Uluru (Ayers Rock). Po pristanku ogled osamelca Uluru in vožnja okoli aboriginske svete gore. Nato vožnja do pogorja Kata Tjuta (Olgas), sestavljenega iz več grebenov nenavadnih oblik. Kratek sprehod do kanjona v pogorju (če ne bo prevroče) in nato do vznožja gore Uluru, kjer boste spremljali sončni zahod, ob katerem se skrivnostno spreminjajo barve edinstvenega osamelca. Nazdravili boste s kozarcem avstralskega vina, ki sodi med najboljše na svetu. Vrnitev v hotel in večerja. Prenočevanje.

8. dan:

ULURU (AYERS ROCK)–CAIRNS / zajtrk
Zgodaj zjutraj avtobusni prevoz do gore Uluru in opazovanje osamelca, ovitega v barve vzhajajočega sonca. Zajtrk v kulturnem centru Ininti ter dopoldanski prevoz do letališča. Polet proti Sydneyu in naprej do Cairnsa z večernim pristankom. Vožnja do vašega hotela, kjer si boste lahko oddahnili ob bazenu ali se odpravili na večerni sprehod po mestu. Prenočevanje.

9. dan:

CAIRNS–KURANDA–CARAVONICA–CAIRNS / zajtrk (večerja)
Po zajtrku prevoz na železniško postajo Freshwater. Potovanje z vlakom po panoramski železnici na planoto nad Cairnsom, do starega rudarskega mesta Kuranda z očarljivim starim središčem in stojnicami z avtentičnimi spominki. Popoldan spust z eno najdaljših kabelskih žičnic, ki se razprostira na dolžini 7,5km nad tropskim deževnim gozdom. Sprehod skozi gozd in spoznavanje tipičnih vrst rastlin. Ob prihodu v dolino vas čaka obisk parka Hartleys Crocodile Adventure, kjer boste zapluli po močvirju Melaleuca, naravnem habitatu morskih krokodilov. Na farmi krokodilov boste z varne razdalje uživali v pogledu in predstavi teh mogočnih živali. Prevoz nazaj v hotel. Zvečer za doplačilo možnost prav posebnega doživetja - TJAPUKAI BY NIGHT. Obiskali boste aboridžinski kulturni center, kjer vam bodo skozi pesmi, ples in osebne pripovedi predstavili osnove svojega verovanja in življenja. V okviru obiska vas čaka tudi odlična večerja z vključeno pijačo. Prevoz nazaj do hotela in prenočevanje.

10. dan:

CAIRNS–VELIKI KORALNI GREBEN–CAIRNS / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vkrcanje na katamaran ter plovba do enega najlepših predelov Velikega koralnega grebena, njegovega zunanjega roba. Veliki koralni greben je kolaž 3000 posameznih grebenov in otočkov in se razteza na več kot 2000 km dolžine ob obali Queenslanda. Navdušil vas bo z bogastvom morske flore in favne, uživali boste v snorkljanju, imeli priložnost potapljanja z jeklenko, občudovali pisane korale s polpodmornico ter spoznavali edinstveno morsko naravo. Pozno popoldan vrnitev na kopno in prevoz do hotela. Prenočevanje.

11. dan:

CAIRNS–BRISBANE–BYRON BAY / zajtrk
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče ter polet letala proti Brisbanu. Po pristanku vožnja do zavetišča za živali Currumbin (vstopnina za doplačilo), ki velja za enega najbolj obiskanih v Avstraliji. Glavne zvezde zavetišča so papagaji, vombati, tasmanski vragi ter seveda kenguruji in koale, s katerimi se boste lahko “crkljali” in fotografirali. Popoldan prihod v Byron Bay, najbolj zaželen počitniški kraj avstralcev. Tu imajo svoje počitniške vile številni svetovni zvezdniki. Nastanitev v hotelu v bližini morja. Zvečer sprehod skozi središče Byron Bay-a, kjer boste začutili njegov sproščen utrip . Prenočevanje

12. dan:

BYRON BAY / jutranji prigrizek, večerja
Danes vas čaka prav posebno jutro – s kajaki do delfinov! Iz hotela se boste odpeljali do plaže Clarks beach, kjer vas čaka hiter tečaj vožnje s kajaki. Nato boste odveslali ob plaži v iskanju delfinov ter se, če bo vreme dopuščalo, odpravili vse do rta CAPE BYRON, ki predstavlja najbolj vzhodno točko celine. Med potjo se vam bodo pridružili razigrani divji delfini, ki jih je v zalivu več tisoč in srečanje s katerimi predstavlja edinstveno doživetje: med izletom se boste ustavili na bližnji plaži, si privoščili kavo ali čaj ter znamenite avstralske piškote Tim-Tam. Spoznali boste tudi, kaj pomeni Tim-Tam-Slam. Oktog poldneva se boste vrnili nazaj na izhodišče in zapeljali do središča mesta. Popoldan prosto za nakupe obisk katere od mestnih galerij ali oddih na peščeni plaži. Zvečer vas čaka zaključna večerja, kjer boste lahko strnili vtise vašega potovanja. Prenočevanje.

13. dan:

BYRON BAY–BRISBANE-SINGAPUR / zajtrk, obroki na letalu
Zjutraj boste zapustili Byron Bay ter se odpeljali proti enemu najhitreje rastočih urbanih središč v Avstraliji – Zlati obali (Gold Cost), ki ji pravijo tudi “avstralski Miami”. Tu se boste lahko sprehodili po obalni aveniji, se ustavili v Hard Rock Café-ju ter ppravili še zadnje nakupe. Sledila bo vožnja do mesta Brisbane, glavnega mesta zvezne države Queensland, imenovane tudi “sončna država”. Kratek avtobusni ogled mesta in vožnja proti letališču. Zvečer vkrcanje na letalo ter polet proti Singapurju.

14. dan:

SINGAPUR–ZÜRRICH–LJUBLJANA / obroki na letalu
Zjutraj pristanek v Zürrichu in nadaljevanje poleta na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana s pristankom v dopoldanskih urah.

Termini in cene

Redna cena
Biseri Avstralije 489000 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu,
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo,
vsi avtobusni, letalski in drugi prevozi v Avstraliji po programu,
prenočevanje v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah,
obroki po programu,
vsi ogledi in vstopnine po programu,
slovensko govoreči vodnik,
organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
storitev, ki so navedeni za doplačilo,
napitnin za vodnike in voznike,
storitev po osebnih naročilih,
pijače pri nekaterih obrokih.

OBVEZNO DOPLAČILO (ob prijavi):
obvezno doplačilo za manjšo skupino (10-14 oseb) 790,00 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 885,00 EUR/osebo,
večerja s predstavo TJAPUKAI BY NIGHT 9. dan 110,00 EUR/osebo,
izlet Velika oceanska cesta 4. dan 115,00 EUR/osebo,
posredovanje za ureditev avstralskega vizuma 35,00 EUR/osebo.

OPOMBE:
na izletu VELIKA OCEANSKA CESTA bo skupina skupaj s slovenskim vodnikom pridružila večji, angleško govoreči skupini. Razlaga bo tako potekala v angleškem in slovenskem jeziku.

Zemljevid