Nazaj na prejšnjo stran

IRSKA, Smaragdni otok

  • IRSKA, Smaragdni otok
  • IRSKA, Smaragdni otok
  • IRSKA, Smaragdni otok
  • IRSKA, Smaragdni otok

18.07.2019 ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Predstavitev

Čas potovanja

8 dni / 7 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 30. junij 2019
  • 18. julij 2019 ZAGOTOVLJENO
  • 08. avgust 2019

Odhodna mesta & ure

Let z ljubljanskega ali z enega od bližnjih letališč in let proti Dublinu.

Program potovanja

Potovanje po zelenem otoku Irska vas bo popeljalo od živahnega Dublina do viktorijanskega Belfasta. Cork je zanimivo mesto ozkih uličic in prekopov z mostovi, ljubko letovišče Waterville je obiskoval sam Charlie Chaplin. Slikoviti Galway s številnimi pubi ima malo pridiha Španije. Navdušila vas bo razčlenjena zahodna obala s turistično potjo » Ring of Kerry » in Moherskimi pečinami, naravnim fenomenom ob Atlantiku ter naravne lepote Severne Irske, Velikanov prehod "Giant's Causeway" ter seveda prijazno hudomušni Irci.

Prevoz

Letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–DUBLIN
Let z ljubljanskega ali z enega od bližnjih letališč in let proti Dublinu. Panoramski ogled prestolnice Republike Irske ob reki Liffey. Videli boste Park Phoenix, stolnico Svetega Patrika, Trinity College, trg Fitzwilliam, znameniti ulici Grafton in O'Connell … Nastanitev v hotelu. Vožnja z mestnim prevozom /tramvajem in peš ogled osrednjega mestnega jedra. Obisk muzeja destilarne viskija z degustacijo. Sprehodili se boste do katedrale Sv. Patrika, zaščitnika Ircev in si ogledali slavni Trinity College, kjer v zakladnici stare knjižnice hranijo rokopis–the Book of Kells ter ostale starodavne zapise. Za manj utrujene pa še sprehod po predelu Temple Bar, najznamenitejših ulicah Dublina s številnimi tipičnimi irskimi pubi. Prenočevanje.

2. dan: DUBLIN–WICKLOW MOUNTAINS–GLENDALOUGH–CORK / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti jugu, čez hribovito pokrajino Wicklow, ki je služila kot filmska kulisa v mnogih filmih o Irski. Skrit v dolini dveh jezer ostaja samostan Glendalough. Krajši postanek. Sledi vožnja proti slikoviti dolini reke Avoca in dalje proti južni obali Irske, od koder so številni Irci odhajali v svet. Pozno popoldan prihod v univerzitetno mesto Cork, ki je zaslovelo zaradi svoje borze masla. Zaradi številnih mostov preko reke Lee in kanalov pa je dobilo vzdevek „Pariz Irske”. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: CORK–RING OF KERRY–KILLARNEY / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti irski zahodni obali, kjer boste v Killarneyu začeli z najslavnejšo irsko panoramsko vožnjo, imenovano »Ring of Kerry«. Obkrožili boste polotok Iveragh, v bližini katerega se nahajajo najvišji irski vrhovi in med katere se zajedajo številne skrite doline, nekoč idealne za ilegalno kuhanje žganja poitin. Sprehodili se boste tudi po peščeni plaži v kraju Waterville, kjer je svoje dni letoval Charlie Chaplin. Dan boste zaključili na vrtovih viktorijanske hiše Muckross House ob Killarneyskih jezerih. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: KILLARNEY–BUNRATTY–MOHERSKE PEČINE–THE BURREN–GALWAY / zajtrk,večerja
Zajtrk. Odpeljali se boste severneje po zahodni obali Irske, ki je zibelka in trdnjava irske kulture. Prvi postanek boste naredili v slikoviti vasi Adare in si privoščili kratek sprehod med nizkimi hišami, kritimi s slamo. Vožnjo boste nadaljevali mimo Limericka, z daljšim postankom v kraju Bunratty, kjer je urejen zanimiv muzej na prostem, ki obkroža srednjeveški grad. Naprej pa do znamenitih Moherskih pečin, veličastnega prepadnega skalovja, ki je danes dom številnim pticam. Popoldan bo zeleno, valovito pokrajino zamenjal pogled na kraški fenomen, skalnato pokrajino Burren, kjer so redke rastline našle svoj prostor v razpokah med izpostavljenim kamenjem. Pogled na galwayski zaliv vas bo spremljal do prihoda v hotel v pokrajini Galway. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: GALWAY–CONNEMARA–KYLEMORE ABBEY–SLIGO / zajtrk, večerja
Po zajtrku kratek ogled Galwaya, sprehodili se boste čez živahen osrednji trg Eyre, postali ob ustju reke Corrib ob španskih obokih in oprezali za lososi, ki v času drstenja vplavajo v reko. V mestnem predelu Claddagh, nekdaj samostojni vasi, so oblikovali najbolj slaven irski spominek – prstan Claddagh. Pot boste nadaljevali do narodnega parka Connemara, kjer se med osamljenimi vrhovi zrcalijo temna šotna jezera. Na idiličnem mestu v zeleni hriboviti pokrajini stoji samostan Kylemore z romantično zgodbo v ozadju. V nadaljevanju vožnje boste ob jasnem vremenu lahko uzrli pogled na goro Croagh Patrick, romarski kraj Irske. Postanek v Westportu, ki se je zahvaljujoč svoji legi ob bogatem zalivu Clew razvil v ribiško središče. Pozno popoldan prihod v Sligo. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

6. dan: SLIGO–VELIKANOV PREHOD–CARRICK–A–REED– BELFAST / zajtrk
Zajtrk. Vožnja po deželi največjega irskega pesnika W.B. Yeatsa, od tu naprej pa na Severno Irsko do največje naravne znamenitosti – Velikanovega prehoda. Največji naravni fenomen Irske je zaščiten kot naravna svetovna dediščina. Po ogledu vožnja do Carrick–A–Reed, oziroma viseče brvi; iz vrvi spletena brv z deskami po tleh je postavljena le v času lova na losose. Popoldan se boste spustili do prestolnice Severne Irske, Belfasta. Nastanitev in prenočevanje. Za “vzdržljive” pa še obisk slavnega Crown Liquor Saloona in bližnjega puba.

7. dan: BELFAST–DUBLIN / zajtrk
Po zajtrku ogled Belfasta. Vožnja skozi “mestne četrti protestantov in katolikov”, mimo neštetokrat obnovljene Opere do viktorijanske Mestne hiše in naprej do Kraljičine univerze–centra visokega šolstva. Postanek v Botaničnem vrtu in slovo od prestolnice Severne Irske. Nadaljevanje poti do prestolnice Republike Irske, do Dublina. Nastanitev v hotelu. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Ogledali si boste muzej Guinness Store House in »žametno zlato«–pivo Guinness tudi poskusili. Zvečer možnost doživetja irske družabnosti z večerjo ob živi glasbi (doplačilo). Prenočevanje.

8. dan: DUBLIN–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku nekaj prostega časa. Prevoz na letališče in let proti Ljubljani oz. enemu od bližnji letališč. V kolikor bo let na eno izmed bližnjih letališč, bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

Termini in cene

Redna cena
Irska-smaragdni otok 133000 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
avtobusni prevozi po programu
7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
4 večerje
slovensko vodenje
organizacija potovanja
DDV

Popusti
30,00 EUR popust za tretjo odraslo osebo (v spremstvu dveh odraslih oseb)

Obvezna doplačila, ob prijavi:
obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 160,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba, doplačila ob prijavi:
enoposteljna soba (število enoposteljnih sob je omejeno) 225,00 EUR/osebo
vstopnine (Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park, Kylemore Abbey, Carrick−a−Reed, Giants’ Causeway, distilarna viskija, Trinity College, Guinness Store House) 85,00 EUR/osebo
večerja s folkloro in plesom v Dublinu 50,00 EUR/osebo

Odkrita beseda
Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.

V primeru letov iz/do Benetk, Trsta ali drugih bližnjih letališč, bo do tam organiziran prevoz (že vključen v ceno).

Odgovorni organizator: Kompas d.d.

Številka produkta: 16701

Zemljevid