Nazaj na prejšnjo stran

Glamping - Vinska Vas

Ptuj, Slovenija

  • Glamping - Vinska Vas
  • Glamping - Vinska Vas

Terme Ptuj v Vinski vasi ponujajo posebno bivanjsko izkušnjo v velikih vinskih sodih, ki nudijo skoraj vse udobje hotelske sobe na prostem.

Predstavitev

Lega

Ptuj, Terme Ptuj

Nastanitve

Vinski sod:
1/2 dvoposteljni sod

Ponudba

Terme Ptuj v Vinski vasi ponujajo::
  • posebno bivanjsko izkušnjo v velikih vinskih sodih, ki nudijo skoraj vse udobje hotelske sobe na prostem.
  • V skladu z bogato vinsko tradicijo ptujskega vinarstva je bilo 9 sodov predelanih z namenom ponuditi izvirno turistično doživetje.
  • V osmih sodih je mogoče spati,
  • v devetem pa bo kmalu urejena savna.
  • Pod avtohtono vinsko trto Vinske vasi se odvijajo tudi dogodki, povezani z lokalnim vinogradniškim in rimskim izročilom.

Storitev

Polpenzion (v restavraciji Zila )

Minimalno bivanje

2 noči

Prihodi

Vsak dan

Termini in cene

Redna cena
vinski sod za 2 osebi 3500 EUR Pošlji povpraševanje
DOŽIVETJE V VINSKIH SODIH vključuje/na osebo:
namestitev v vinskem sodu (posteljnina in brisače),
zajtrk in večerja v Restavraciji Zila,
2x dnevno vstop v zunanje in notranje bazene ter savne v Termalnem parku.

OPOMBE:
Popusti za zgodnje prijave, dodatni popusti in ugodnosti ter akcije se med seboj izključujejo.

ORGANIZATOR:
M holidays
Št. produkta: 86765

O destinaciji

Ptuj

Ptuj

Na Ptuju vam ne bo nikoli dolgčas!

Ljubiteljem kulturno zgodovinske dediščine priporočamo ogled cerkve sv. Jurija, Florijanovega spomenika, Mestne hiše, Miheličeve galerije v obrambnem stolpu in Pokrajinskega muzeja.

Pred mestnim stolpom si lahko ogledate Orfejev spomenik, ki pripada grobišču ob Prešernovi ulici. V srednjem veku je služil kot sramotilni steber. Tudi stene mestnega stolpa skrivajo mnoge rimske spomenike.

Več »
Ptuj

Šport in narava

Ptuj z okolico nudi številne možnosti za aktivno dopustovanje.

Poleg plavanja v notranjih in zunanjih bazenih Term Ptuj, imate na voljo polet z balonom, pohode po različnih tematskih poteh (Haloška planinska pot), jezdenje in igranje golfa.

Med številnimi naravnimi znamenitnostmi zagotovo izstopa Hincejeva sekvoja v naselju Orešje, ki je s svojimi 743 cm največja sekvoja pri nas. Zanimiva sta tudi 200 let stara ribnika v vasi Podvinci, kjer naj bi po ukazi Marije Terezije gojili ribe za vojsko. Zaradi redkih živalskih in rastlinskih vrst v okolici ribnika je to območje tudi zaščiteno v sklopu Nature 2000.

Več »
Ptuj

Zabava

Na obisk vabijo številni vinotoči

Najdete jih v neposredni okolici mesta, v vinski kleti pod mestom Ptuj pa izveste več o zgodovini in načinu pridelave vina. Ljubitelji vina in vinske kulture se lahko odpravijo po poteh turistične vinske ceste ali na pohod po haloških gričih.

Okoliške kmetije ponujajo pester izbor domačih dobrot in predstavitev nekaterih tradicionalnih običajev. Najbolj znan dogodek na Ptuju pa je zagotovo kurentovanje, ki mesto za cel teden spremeni v center slovenskega pustnega dogajanja. Željni zabave bodo našli obilo možnosti za vse starosti in okuse, saj je Ptuj zagotovo mesto, ki vas ne more razočarati.

Več »
Ptuj

Zgodovina in kultura

Zgodovinska in kulturna dediščina Ptuja

Območje današnjega Ptuja je bilo poseljeno že v mlajši kameni dobi. V antiki se je razvila utrdba Poetovio, ki je nastala iz vojašega tabora na območju današnjih Term. Ptuj je tudi eno največjih evropskih središč mitraizma, kulta arijskega boga svetlobe, ki se je preko Rima razširil na naše ozemlje. Na Ptuju je bilo odkritih kar pet svetišč Mitre (mitrejev), tako da se uvršča med večja evropska središča mitraizma.

Prvi mitrej je bil postavljen sredi 2. stoletju n.št. in je najstarejše Mitrovo središče v obdonavskih provincah. Drugi mitrej so odkrili leta 1901, njegovi spomeniki pa so shranjeni v kripti dominikanske cerkve na Ptuju. Tretji mitrej je bil zgrajen sredi 3. stoletju n.št. in stoji na Zgornjem Bregu ob potoku Studenčnica.

Pred mestnim stolpom si lahko ogledate Orfejev spomenik, ki pripada grobišču ob Prešernovi ulici. V srednjem veku je služil kot sramotilni steber. Tudi stene mestnega stolpa skrivajo mnoge rimske spomenike.

Srednjeveški Ptuj se je razvil med Dravo na jugu in Grajskim gričem na severu. Naselbino omejujejo ptujski grad, dominikanski samostan in minoritski samostan. V 14. stoletju je bilo mesto zaščiteno z obzidjem in obrambnimi stolpi, od katerih je ohranjen le Dravski stolp.

Ljubiteljem kulturno zgodovinske dediščine priporočamo ogled cerkve sv. Jurija, Florijanovega spomenika, Mestne hiše, Miheličeve galerije v obrambnem stolpu in Pokrajinskega muzeja.

Več »

Zemljevid