Nazaj na prejšnjo stran

Biseri Bosne

Sarajevo, Bosna In Hercegovina

  • Biseri Bosne
  • Biseri Bosne
  • Biseri Bosne

10 % POPUST ob nakupu s Pika kartico!

Predstavitev

Čas potovanja

2 dni / 1 noč

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

  • 27. oktober 2018

Odhodna mesta & ure

Odhod avtobusa ob 1:30 uri iz dogovorjenega odhodnega mesta.

Program potovanja

1. dan: Ljubljana - Sarajevo
2. dan: Sarajevo - Jajce - Banja Luka - Ljubljana

Prevoz

Avtobus.
Logo

Pika ugodnost

10 % POPUST
ob nakupu s Pika kartico !

Termini in cene

Redna cena PIKA CENA
po programu 9900 EUR 8910 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu,
cestnine, pristojbine in parkirnine,
1 x nočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljni sobi,
zunanje oglede po programu,
vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 20 EUR/osebo,

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti):
AVAZ 2 EUR/ osebo.

ČAS ZA PRIJAVO:
14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest

OPOMBE:
Pika popusti, dodatni popusti in ugodnosti ter akcije se med seboj izključujejo.

ORGANIZATOR:
M holidays
Št. produkta: 10519

O destinaciji

Sarajevo

Sarajevo

Eno najpomembnejših mest na Balkanu

Največje in glavno mesto Bosne in Hercegovine je eno najpomembnejših mest na Balkanu.

Mesto z bogato in žalostno zgodovino si je danes opomoglo od zadnje vojne, ki ga je prizadela med letoma 1992 in 1995. Obisk Sarajeva je najbolje začeti v starem mestnem jedru. Tlakovane ulice, mošeje in orientalske trgovinice so daleč od življenja drugod po Evropi. Različne kulture in vere so med seboj prepletene v edinstveno mešanico.
Sprehodite se po Latinskem mostu, na katerem je bil leta 1914 umorjen nadvojvoda Franz Ferdinand. Če se boste povzpeli na okoliške hribe, se vam bo odprl čudovit pogled na mesto, ugnezdeno v dolini. Številni grobovi iz belega marmorja, posuti ob štadionu Koševo, pričajo o tragediji, ki je Sarajevo prizadela pred le dvemi desetletji. V danes prenovljenem in živahnem mestu so pogosto še vedno vidni ostanki divjanja vojne. Številni muzeji ponujajo pogled v zgodovino mesta in njegovih prebivalcev. Še posebej zanimiv je muzej Tunel, ki je dejansko tunel, v času zadnje vojne izkopan pod zasebno hišo v predmestju, za oskrbo prebivalcev s hrano in drugimi nujnimi potrebščinami. Številne cerkve so prava kulturna zakladnica, med njimi je najbolj znana Begova džamija, ena največjih mošej v regiji in za mnoge tudi najlepša.

Več »
Sarajevo

Šport in narava

Neokrnjena narava le streljaj iz mesta

Le kratek sprehod iz mestnega centra vas popelje v naravo, kjer se lahko izognete mestnemu vrvežu.

Ljubitelji pohodništva se lahko pridružite organiziranim izletom v okoliško naravo in uživate na svežem zraku. Gorato okolico mesta lahko raziščete tudi z gorskim kolesom. Adrenalinski odvisneži se lahko na eni od številnih rek preizkusite v raftingu. Nepozaben pa je tudi celodnevni izlet v srednjeveški Mostar, čudovito mesto, znano po slikovitem Starem mostu. Le 30 kilometrov od Sarajeva je Jahorina, znano smučarsko središče, ki pozimi privabi številne ljubitelje zimskih športov.

Več »
Sarajevo

Zabava

Od tradicionalne Baščaršije do sodobnega nočnega življenja

Baščaršija, zgrajena v 16. stoletju, je srce starega Sarajeva.

Ena najstarejših ulic v Baščaršiji je ulica Kazandžiluk, na kateri lahko kupite tradicionalne spomnike in izdelke iz bakra. Mnogi se v Sarajevo radi vračajo prav zaradi kulinaričnega razvajanja. Burek, čevapčiči in različne okusne pite, tradicionalno v kombinaciji z jogurtom, so v Baščaršiji na voljo na vsakem koraku. Mesto poleti gosti Sarajevski filmski festival, čez leto pa Baščaršijske noči, Sarajevski zimski festival, festival jazza in modni teden. Ob večerih se dogajanje preseli v klube in pube, kjer glasna glasba odmeva vse do jutra.

Več »
Sarajevo

Zgodovina in kultura

Pisano mesto s šest stoletij dolgo zgodovino

Mesto so leta 1461 ustanovili Otomanski Turki, ki so v njem ostali vse do leta 1878.

V tem času je postalo pomembna postojanka na trgovski poti od vzhoda na zahod. Pomemben razvoj je doživelo po okupaciji Avstro-Ogrske monarhije ob koncu 19. stoletja. V tem obdobju so zrastle vse pomembne administracijske zgradbe, železnica pa je mesto povezala z zahodom. Pomembna prelomnica za zgodovino celotne Evrope se je zgodila leta 1914, ko je Gavrilo Princip prav v Sarajevu ustrelil prestolonaslednika Franca Ferdinanda in tako dal Avstriji povod za vojno proti Srbiji, ki je prerasla v 1. svetovno vojno. Leta 1984 je Sarajevo gostilo zimske olimpijske igre in z njimi športnike z vsega sveta. Zadnje temno obdobje v zgodovini mesta je bilo med letoma 1992 in 1995, ko so ga oblegali Bosanski Srbi. Šest stoletij stara kulturna dediščina je bila zdrobljena v prah in edino vez z zunanjim svetom je predstavljal podzemni tunel pod letališčem. Izgube so bile ogromne. Danes je Sarajevo sodobna evropska prestolnica z bogatim kulturnim in živahnim zabavnim življenjem ter ena od bolj priljubljenih turističnih destinacij.

Več »

Zemljevid