Nazaj na prejšnjo stran

Praga in Dresden

Praga, Češka

  • Praga in Dresden
  • Praga in Dresden
  • Praga in Dresden
  • Praga in Dresden

Spoznajte mesto tisočerih zvonikov, najbolj zabavnih in zanimivih legend ter odličnega piva. Če bo obisk Prage premalo, pa se lahko odločite še za kratek skok v biser dežele Saške - Dresden.

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 2 noči

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

  • 28. oktober 2017 Zagotovljeno!
  • 29. oktober 2017 Zagotovljeno!

Odhodna mesta & ure

Odhod iz parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 1:00

Program potovanja

1.dan: Slovenija-Praga
2.dan: Dresden-Praga
3.dan: Praga-Slovenija

Prevoz

Avtobus

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Praga
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 1.00. Vožnja mimo Celja in Maribora ter Dunaja proti Češki. V zlato metropolo bomo prispeli v dopoldanskih urah. Preko Karlovega mostu se bomo sprehodili do Karlove ulice in do Staromestnega trga z slavno astronomsko uro, mestno hišo, spomenikom Jana Husa in drugimi znamenitostmi. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali vrček okusnega češkega piva. Pozno popoldan namestitev v hotelu.


2. dan:

Dresden - Praga
Po zajtrku bo možnost obiska enega najlepših mest v Nemčiji –Dresdna (doplačilo). Vožnja do očarljivega Dresdna, ki je prava zakladnica zgodovine Nemčije in velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledi ogled ostalih mestnih znamenitosti. Popoldan vožnja proti Pragi. V večernem času možnost večerje v pivnici (doplačilo).


3. dan:

Praga - Slovenija
Po zajtrku bomo imeli možnost panoramske vožnje z ladjico po Vltavi (doplačilo). Sprehod po centru mesta in možnost obiska največjega grajskega kompleksa Hradčani (doplačilo). Radi bi vas spomnili, da je naš veliki arhitekt Jože Plečnik dal velik pečat pri obnovi Hradčanov. Sprehodili se bomo po dvoriščih, obiskali kraljevo palačo, čudovito katedralo Sv. Vida z grobnico Janeza Nepomuka, simpatično Zlato uličko in najstarejšo cerkev na gradu. Videli bomo tudi menjavo častne straže. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

Termini in cene

Redna cena PIKA CENA
Praga in Dresden 15900 EUR 11925 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom po programu,
cestnine, pristojbine in parkirnine,
2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
zunanje oglede po programu,
vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 25 EUR,
izlet v Dresden 20 EUR,
voden ogled notranjosti Hradčanov 19 EUR,
večerja v pivnici 21 EUR,
vožnja z ladjico 10 EUR.

OPOMBE:
Akcije se med seboj ne seštevajo.

ORGANIZATOR:
M holidays
Št. produkta: 10110

O destinaciji

Praga

Praga

Praga je glavno mesto in obenem največje mesto na Češkem. Leži ob reki Vltavi in je kulturno ter ekonomsko središče Češke.

Projekt prenove gradu Hradčani, nekdanjega dvorca čeških kraljev,  je v času predsednika Masaryka izdelal znameniti slovenski arhitekt Jože Plečnik.

www.prague.eu
 

Več »

Zemljevid