Nazaj na prejšnjo stran

Bolgarija - Dolina vrtnic

Sofia, Bolgarija

  • Bolgarija - Dolina vrtnic

Vabimo vas, da z nami odkrijete čarobno Dolino vrtnic v času festivala, kjer vas na vsakem koraku obdajajo rožnati cvetovi in vonji vrtnic.

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 3. junij 2017

Odhodna mesta & ure

  • letališče Benetke, Italija
(transfer iz Ljubljane (doplačilo)

Program potovanja

  • 1. dan: Ljubljana-Benetke-Sofija
  • 2. dan: Sofija-Plovdiv-Tarnicheni-Kazalank-Stara Zagora
  • 3. dan: Stara Zagora-Kazalank-Koprivščica-Sofija
  • 4. dan: Sofija-Benetke-Ljubljana

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan

Ljubljana - Benetke - Sofija

Zbirališče potnikov na Miklošičevi ulici v Ljubljani in vožnja (doplačilo) na letališče pri Benetkah ali zbirališče v dopoldanskih urah na letališču uro in pol pred odhodom v Sofijo. Po pristanku sledi ogled mestnih znamenitosti prestolnice z avtobusom in peš. Ogledali si boste katedralo Aleksander Nevski, ki ni le največji arhitekturni biser Sofije, pač pa celotnega Balkana. Zgradili so jo v čast ruskim vojakom, ki so v letih 1877-78 padli v vojni, v kateri so Bolgarijo osvobodili izpod otomanske oblasti, rotunda Sv. Jurija je najstarejša zgradba v mestu z zanimivi freskami, cerkev Sv. Nedelje, spomenik Vasilija Levskega,.. Zvečer si boste ogledali tradicionalno folklorno predstavo z večerjo. Nočitev.

2. dan

Sofija - Plovdiv-Tarnicheni - Kazalank - Stara Zagora

Po zajtrku vožnja v drugo največjo mesto Bolgarije, Plovdiv. Ogled starega dela mesta, ki je izjemno slikovito in zanimivo. Mesto bo leta 2019 nosilo naziv evropske kulturne prestolnice. Sledi vožnja po »Dolini vrtnic« z vmesnim postankom v Tarnicheni, kjer si boste ogledali svetovno znano lokalno destilarno in proces pridobivanja 100% naravnega rožnega olja in vode. Za izdelavo enega kilograma olja vrtnic je potrebnih kar 3,5 ton cvetov, zato čisto olje vrtnic včasih poimenujejo tudi »rožnato zlato« ali »tekoče zlato«. Temu primerna je tudi cena olja. Popoldan odhod do največjega centra v »Dolini vrtnic«, Kazanlaka, kjer si boste ogledali muzej industrije rožnega olja in svetovno znane Tračanske grobnice. Zvečer prihod v Stara Zagora, večerja in nočitev.

3. dan

Stara Zagora - Kazalank - Koprivščica - Sofija

Zgodaj zjutraj zajtrk in odhod na rožna polja v bližini Kazalanka, kjer rastejo grmički vrtnic damaščank, ki v višino merijo približno dva metra in cvetijo le kratek čas (od sredine meseca maja pa do sredine meseca junija). Cvetove domačini obirajo ročno in po navadi zgodaj zjutraj, ko je aroma vrtnic najmočnejša. Tudi vi se boste pridružili ritualu obiranja rožnih cvetov in aktivno pomagali pri nabiranju. Sledi obisk festivala vrtnic, kjer je organiziran izbor kraljice vrtnic (Queen Rose), dogajanje pa popestri tudi ulična parada, ki je seveda v znamenju vrtnic. Na festivalu je poleg glavnega dogajanja organiziranih tudi veliko glasbenih ter folklornih nastopov, umetniških predstav in razstav. Sledi kosilo v piknik restavraciji. Popoldan vožnja v tradicionalno bolgarsko vasico Koprivščica, kjer ima obiskovalec občutek, da se je čas ustavil. Spoznali boste tipično arhitekturo iz 17. in 18 stoletja. Vožnja do Sofije, nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan

Sofija - Benetke - Ljubljana

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Vožnja do letališča in pristanek v Benetkah v predvidenih zgodnjih popoldanskih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano za doplačilo.

Termini in cene

Redna cena
Bolgarija-dolina vrtnic 64900 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz Benetke–Sofija–Benetke,
letališke in varnostne pristojbine,
avtobusni prevozi po programu,
3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
2 x večerja v hotelih in tradicionalna večerja s folklorno skupino,
ogledi po programih brez vstopnin,
udeležba pri nabiranju rožnih cvetov, festivalu vrtnic in piknik kosilo,
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 55 EUR/osebo,
prevoz na letališče 50 EUR/oseb

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti):
vstopnine na poti približno 20 EUR

POMEMBNO:
na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (približno 40 EUR) 1 kos prtljage, največ 15 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.

Zemljevid