Nazaj na prejšnjo stran

Abu Dhabi in Dubaj

Abu Dhabi, Združeni Arab Emirat

  • Abu Dhabi in Dubaj
  • Abu Dhabi in Dubaj
  • Abu Dhabi in Dubaj
  • Abu Dhabi in Dubaj
  • Abu Dhabi in Dubaj

Veličastna emirata, kjer vsake sanje postanejo resničnost … in kjer nemogoče postane mogoče! Veličastna moderna arhitektura, dolge plaže, prijazni ljudje, vrhunski hoteli …

Predstavitev

Čas potovanja

6 dni/5 noči

Min. število potnikov

15 oseb

Odhodi

  • 28. december 2017
  • 30. januar 2018
  • 27. april 2018

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika Brnik, Ljubljana ali Zagreb (z organiziranim prevozom iz Ljubljane).

Program potovanja

Vzpon na najvišji stolp na svetu – Burj Khalifa, koktajl v prestižnem hotelu Burj Al Arab 7*, adrenalinski safari s terenskimi vozili po puščavskih sipinah, smučanje v pokritem smučišču veleblagovnice Mall of Emirates, obisk prestolnice Emiratov – Abu Dhabija in čudovite mošeje Šejka Zajeda

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan:

LJUBLJANA-ZAGREB−ABU DHABI / obroki na letalu

Avtobusni prevoz z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana do Zagreba v ZAE s prestopanji. Po pristanku in ureditvi obmejnih obveznosti prevoz do hotela.

2. dan:

ABU DHABI / zajtrk

Zajtrk. Celodnevni ogled središča Združenih Arabskih Emiratov – Abu Dhabija. Mesto je zraslo iz puščave zaradi odkritja bogatih nahajališč nafte in se danes hvali s številnimi zelenimi površinami, parki in vodnjaki. V emiratu je bilo v zadnjih letih posajenih več kot 150 milijonov dreves. Obisk največje mošeje ZAE – Mošeje Šejka Zajeda, ki velja za eno največjih turističnih zanimivosti v Abu Dhabiju. Mošejo lahko obiščejo tudi nemuslimani, sprejme do 40.000 obiskovalcev, vsako leto pa jo obišče več kot 3 milijonov turistov iz vsega sveta. Na vožnji po obalni cesti boste doživeli mesto v vsem svojem razkošju. Peljali se boste po umetno nasutem predelu Breakwater, od koder se odpira krasen razgled na obalno ulico Corniche in razkošni hotel Emirates Palace. Postanek ob Marina Mallu ter na otoku Yas, kjer stoji najnovejše dirkališče Formule 1. Prenočevanje.

3. dan:

ABU DHABI−DUBAJ / zajtrk

Po zajtrku vožnja v Dubaj. Ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvilo iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Peljali se boste po aveniji Šejka Zayeda, mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, občudovali svetovno znani hotel Burj Al Arab s panoramske točke, zunanjost največje mošeje Jumeirah, videli novo in staro šejkovo palačo ter palačo Zabeel. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali tudi dubajski muzej in se prepustili slikovito predstavljenim čarom preteklosti. Dubaj ima tudi predel s poslopji iz davnih časov – Al Bastakya, ki se nahaja ob Creeku – naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo. Po ožini se boste peljali z vodnimi taksiji – abrami in se podali po slikovitem souku začimb in souku zlata. Po ogledu nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo romantično plovbo z večerjo na tradicionalni leseni ladji, ki ponuja čudovit vpogled na mesto (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan:

DUBAJ / zajtrk

Zajtrk in prosto za individualne oglede oziroma jutranja vožnja z metrojem do prestižnega nakupovalnega centra Mall of Emirates, v katerem je tudi priljubljen pokriti snežni park. V zgodnjih popoldanskih urah skok v višave v centru Burj Khalifa. Tam vas bo navdušil dih jemajoči stolp, ki se dviguje kar 828 m nad mesto in je trenutno najvišji stolp na svetu. Možnost vzpona na stolp (doplačilo). V bližini se nahaja tudi ogromno nakupovalno središče Dubai Mall, kjer boste lahko čas izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Zvečer vas bodo navdušile »plesoče fontane« − predstava luči, vodnih curkov in glasbe. Z metrojem vrnitev v hotel. Prenočevanje.

5. dan:

DUBAJ / zajtrk

Zajtrk. Dopoldan prosto za počitek, možen obisk plaže Jumeirah Beach ali katere druge mestne plaže. Popoldan v ceno vključen izlet v puščavo. Pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili. Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu – postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu z okusno večerjo ob beduinski glasbi, ki vam ga bo popestrila trebušna plesalka. Pozno zvečer vrnitev v hotel. Prevzeli boste prtljago in nato sledi prevoz na letališče.

6. dan:

DUBAJ−LJUBLJANA / zajtrk, obroki na letalu

Polet v Ljubljano z vmesnimi prestopanji.

Termini in cene

Redna cena
Abu Dhabi in Dubaj 106900 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz po programu,
letališke pristojbine in varnostne pristojbine,
vsi prevozi po programu,
nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,
ogledi in vstopnine po programu,
vodenje v slovenskem jeziku,
organizacijo potovanja.

CENA na osebo NE VKLJUČUJE:
postavk, ki so navedene v doplačilih,
metro prevozi pribl. 10 EUR,
storitve po posebnih naročilih,
napitnine.

OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti):
napitnine pribl. 25 EUR/osebo,
lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč (na recepciji hotela).

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
prevoz Ljubljana-Zagreb-Ljubljana (najmanj 10 oseb) 40,00 EUR/osebo,
enoposteljna soba 285 EUR/osebo,
izlet safari s terenskimi vozili in večerjo 85 EUR/osebo,
vstopnina na stolp Burj Khalifa 39 EUR/osebo,
koktajl v Burj-Al-Arabu 7* 115 EUR/osebo.

OPOMBA:
Na željo vam uredimo podaljšanje bivanja v Dubaju in dodatne oglede.

Triposteljne sobe so dvoposteljne z dodatnim ležiščem in so na vprašanje.

Zemljevid