Nazaj na prejšnjo stran

ZDA
Vikend v New Yorku

New York City, Zda

  • ZDA<br /> Vikend v New Yorku
  • ZDA<br /> Vikend v New Yorku
  • ZDA<br /> Vikend v New Yorku
  • ZDA<br /> Vikend v New Yorku

16. 8. 2019 ZAGOTOVLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE!

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni / 3 noči

Min. število potnikov

Najmanj 10 oseb

Odhodi

  • 16.avgust 2019 ZAGOTOVLJENO!

Odhodna mesta & ure

Polet iz Ljubljane

Program potovanja

Vrhunci potovanja
sprehod skozi Central Park, kava na Times Squaru, obisk predstave na Broadwayu, razgled z Empire State Buildinga,...

Top doživetje
Grand Central Oyster Bar je služil kot kulisa številnim znanim serijami in filmom (Oglaševalci, Dekle na vlaku,…). Poleg odlične hrane ga odlikuje tudi avtentično vzdušje in oprema 50–ih let ki ustvari prostor, kamor radi zahajajo tudi domačini.

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–NEW YORK
Polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča proti ZDA. Po pristanku v New Yorku in opravljenih mejnih formalnostih bo vaš prvi cilj hotel na Manhattanu, v središču dogajanja. Čas za osvežitev in sprehod do večerne neonske mavrice trga Times Square–zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta ter Rockefeller centra–mesta v mestu. Preko nepozabne Pete avenije naprej do nebotičnika Empire State Buildin, kjer se boste (za doplačilo) lahko povzpeli na vrh. Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je nepozabno doživetje. Jasni večeri podarijo poglede na čarobno osvetljen Manhattan, kjer podobe mesta zaživijo v vsem svojem sijaju.

2. dan: NEW YORK
Dopoldan se (za doplačilo) odpravite na poldnevni avtobusni izlet po zgornjem in spodnjem Manhattnu. Zapeljali se boste skozi vse glavne mestne četrti in spoznali najpomembnejše stavbe Velikega Jabolka: slikovit Centralni park s številnimi jezerci, spomeniki in sprehajalnimi potmi; središče umetnosti Lincolnov center; sloviti Harlem; elegantna Peta avenija z najbolj prestižnimi hoteli, trgovinami in nebotičniki; Rockefeller center; katedrale Svetega Patricka; umetniške četrti Soho, Tribeca, Greenwich Village, Little Italy; Finančna četrt s številnimi nebotičniki in znamenito Newyorško Borzo; »Ground Zero«–kraj kjer sta stala Dvojčka, One WTC–z najvišjim nebotičnikom v Severni Ameriki; znameniti Brooklynski most, ki se vzpne nad reko Hudson... Popoldan (za doplačilo) možnost dodatnega izleta z ladjico na otoka Liberty in Ellis, z velikanskim Kipom svobode, ki simbolizira vrata v novi svet, in muzejem in prve postaje številnih priseljencev v Ameriko. Ogled boste zaključili pri znameniti postaji Grand Central in obiskali ‘ikono New Yorka’–Grand Centra Oyster Bar, kjer si boste privoščili lahko večerjo.

3. dan: NEW YORK
Dan prost za oglede po želji. Priporočamo sprehod vsaj skozi enega izmed 150 muzejev: MoMa, Guggenheim,.. New York je kulinarična meka, večerjo nocoj obvezno zaključite z znamenito newyorško sirovo torto. Vas mika jazz glasba, predstava na Broadwayu, Metropolitanska Opera, tekma NBA,…? Možnosti je veliko, izkušen Kompasov vodnik vam bo znal svetovati (priporočamo nakup
vstopnic ob rezervaciji).

4. dan: NEW YORK–EVROPA
Dopoldne bo čas, da obiščete katero izmed številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale's, Macy's, Century 21, Apple Store ...) Lahko pa se z metrojem odpravite do Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka, ter se na poti nazaj sprehodite čez znameniti Brooklynski most. Popoldne prevoz na letališče in polet proti Evropi.

5. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Polet s prestopanjem v Ljubljano ali na enega od bližnjih letališč.

 

Želite obiskati New York samostojno? Sami izberite čas in trajanje potovanja.
Rezerviramo vam

  • preverjeno nastanitev v središču mesta
  • najugodnejši letalski prevoz
  • prevoz letališče–hotel–letališče

Cena paketa: od 890 EUR na osebo

Cena vključuje: letalsko vozovnico + hotel 2–3* za 3 noči + transfer letališče–hotel–letališče. Cena je odvisna od datuma potovanja, ki ga določite sami. Dodamo vam še oglede po vaši želji z angleško govorečimi vodniki. 

Termini in cene

Redna cena
Vikend v New Yorku 135900 EUR Pošlji povpraševanje

CENA na osebo VKLJUČUJE:
letalski prevoz v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
prevoz Ljubljana - letališče Marko Polo - Ljubljana
prevoz letališče–hotel–letališče
3 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4* na Manhattnu
slovensko vodenje in organizacija potovanja

CENA na osebo NE VKLJUČUJE:
prehrana
ogledi
napitnine
vstopnine

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
ogled predstave na Broadwayu (50 - 150 EUR) - točna info ob prijavi 100,00 EUR/osebo
poldnevni ogled mesta 35,00 EUR/osebo
registracija ESTA za vstop 36,00 EUR/osebo
enoposteljna soba 340,00 EUR/osebo

MOŽNA DOPLAČILA (v kraju samem):
podzemna železnica 2,75 USD (ena vožnja)
vstopnine v muzeje od 18–22 USD na muzej
ladjica okoli Manhattna in Kipa svobode 15–32 USD
vstopnina v Empire State Buliding 39 USD
napitnine 15 USD

OPOMBA:
letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.
Za hotel višje kategorije v bližini (na vprašanje)

POMEMBNO:
ESTA: za potovanje v ZDA Slovenski državljani potrebujemo ureditev registracije ESTA, ki jo lahko uredite sami s plačilom preko spleta najmanj 3 dni pred potovanjem ali pa urejanje zaupate Kompasu za doplačilo. ob prijavi potrebujemo kopijo veljavnega potnega lista

POMEMBNO:
osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.

Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

Odgovorni organizator: Kompas d.d.

Številka produkta: 3172

Zemljevid