Nazaj na prejšnjo stran

ŠPANIJA
Barcelona

Barcelona, Španija

  • ŠPANIJA<br />Barcelona
  • ŠPANIJA<br />Barcelona
  • ŠPANIJA<br />Barcelona
  • ŠPANIJA<br />Barcelona
  • ŠPANIJA<br />Barcelona
  • ŠPANIJA<br />Barcelona

1. 5. 2019 ZAGOTOVLJEN ODHOD

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni /3 noči

Min. število potnikov

20 potnikov

Odhodi

  • 01. maj 2019 ZAGOTOVLJENO

Odhodna mesta & ure

Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah v zgodnjih dopoldanskih urah ali na Dolgem mostu in prevoz na letališče (doplačilo).

Program potovanja

  • VRHUNCI POTOVANJA: ogled znamenitih arhitektonskih spomenikov Gaudíja in drugih predstavnikov obdobja modernizma; vznemirljivo nočno življenje; čudoviti sprehodi ob obali in ulici Rambla; obisk ene najlepših tržnic v Evropi– La Boqueria

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan.: (LJUBLJANA)−BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču uro in pol pred odhodom letala v Barcelono. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak–cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger na Montjuicu, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Po panoramskem ogledu vožnja do hotela. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BARCELONA/ zajtrk
Po zajtrku sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, od jutra do polnoči se bo skoraj vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija, okrašena s platanami, povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali drugih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed Gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na Španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, vode in glasbe. Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA–(FIGUERAS–GIRONA)– BARCELONA/ zajtrk
Po zajtrku prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda zoološkega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet v Figueras in Girono. Sledi vožnja proti severu Katalonije, v rojstni kraj ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalíja, kjer si boste ogledali galerijo leta 1989 umrlega slikarja. Teatro Museu Dalí je v nekdanjih prostorih gledališča. Na strehi je postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana ... Po prostem času za kosilo boste obiskali glavno mesto province, srednjeveško Girono z eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi in mogočno enoladijsko gotsko stolnico. Popoldne vrnitev v Barcelono. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: BARCELONA− (MONTSERRAT−KLETI PENEČEGA VINA)− BENETKE−(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda zoološkega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja z izredno lepoto naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po izletu na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Vrnitev v Barcelono in vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah
poleteli proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Termini in cene

    Zemljevid