Nazaj na prejšnjo stran

HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška

Baška, Hrvaška

 • HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška
 • HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška
 • HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška
 • HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška
 • HRVAŠKA, OTOK KRK, Hotel Corinthia Baška

AKCIJA -10% POPUST!

Predstavitev

Lega

Otok KRK, BAŠKA

Približno 50 m od 2 km dolge prodnate plaže in 300 m od Baške.

Nastanitve

Dvoposteljne sobe:

 • telefon, sat tv,
 • klima, brezžični internet,
 • kopalnica,
 • nekatere z balkonom in z možnostjo dodatnega ležišča.

Možnost družinskih sob z dvema dodatnima ležiščema.

Ponudba

Hotelska ponudba:
 • osrednja restavracija,
 • restavracija z jedmi po naročilu in s teraso za ples,
 • več barov, internetni kotiček,
 • trgovina s spominki,
 • kongresna dvorana, menjalnica,
 • wellness center
  (notranji bazen s sladko vodo, whirlpool, več vrst savn, masaž, solarij, fitnes, lepotilni center),
 • zunanji bazen s sladko vodo,
 • dnevna in večerna animacija
  (približno od junija do septembra),
 • športna ponudba.

Otroška ponudba

 • Notranji in zunanji otroški bazen,
 • vodni tobogan,
 • otroško igrišče,
 • otroška animacija.

Storitev

Polpenzion:
samopostrežna zajtrk in večerja

Domače živali

Niso dovoljene

Minimalno bivanje

2 noči: 10.4.-31.5. in 16.9.-21.10. 2018
3 noči: 31.5.-27.7. in 19.8.-16.9. 2018
5 noči: 27.7.-19.8. 2018

Prihodi

Vsak dan

Termini in cene

  O destinaciji

  Baška

  Baška

  Dolga turistična tradicija

  Baška je kraj z dolgo turistično tradicijo. Prvi hotel z urejenim kopališčem so postavili že leta 1906.

  Ob starem delu mesta je zraslo novo turistično naselje z razvito turistično infrastrukturo z različnimi vrstami nastanitev, športno-rekreativnimi objekti, gostinsko in zabavno ponudbo ter bogato kulturno-zgodovinsko dediščino. Obiskovalce privablja predvsem čudovita belo-prodnata plaža, ki se razprostira v polkrogu v dolžini okoli dveh kilometrov. Prednost Baške so tudi odlične cestne povezave, saj je največji jadranski otok Krk s celino povezan z mostom. Iz Baške pa vozijo tudi redne trajektne povezave do bližnjega Raba.

  Več »
  Baška

  Šport in narava

  Samotne plaže in slikovite poti

  V okolici Baške se nahaja kar 19 označenih turističnih stez, po katerih lahko raziskujete tako imenovane »mrgare« ali se po njih sprehodite do katere od malih peščenih plaž.

  Kljub razvitemu turizmu je Baška uspela ohraniti neokrnjene naravne lepote. Vsi, ki vas moti turistični vrvež, boste našli zasebnost na kateri od 30 malih peščenih plaž, do katerih lahko pridete peš ali se do njih pripeljete s čolni po morju. V njih boste odkrili skrivni raj v čudoviti ohranjeni naravi.
  Ljubiteljem pohodništva, ki se boste na raziskovanje okolice Baške podali po označenih turističnih stezah različnih težavnosti (skupaj so dolge 90 km), so v turistični zvezi pripravili vodič in dnevnik Baške poti. V dnevniku lahko zbirate pečate kontrolnih točk, za katere vas bodo tudi nagradili s simboličnimi nagradami. Na poti ne spreglejte ogromnih površin za zbiranje ovc, ki so ograjene s kamnitimi ogradami v obliki cveta. Te kamnite oblike, imenovane »mrgari«, ki so namenjene občasnemu zbiranju in razvrščanju ovc različnih lastnikov, boste našli le na južnem delu Krka in sosednjem nenaseljenem otoku Prviću. V Evropi so podobne oblike le še Veliki Britaniji (Wales) in na Islandiji.
  V okolici Baške se nahajajo visoke stene, ki privabljajo ljubitelje plezanja. Manjša stena z desetimi smermi je v kampu Bunculuka in omogoča plezanje skozi vse leto, na steni Portafortuna s štirimi potmi, ki so visoke do 40 metrov, je najboljša sezona od marca do decembra, prav tako na novejši Belove stijene. Seveda pa Baška ponuja tudi vse druge običajne športne aktivnosti: tenis, minigolf, nogomet, podvodni ribolov, potapljanje, jadranje.

  Več »
  Baška

  Zabava

  Tradicionalne poletne prireditve

  Baška je znana po ohranjanju bogatega kulturno-zabavnega življenja, tradicionalne otoške zabave ter poletnih prireditev.

  V okviru Baškega kulturnega poletja se prirejajo številne kulturne prireditve od aprila pa vse do septembra. Tradicionalna prireditve, ki se je v Baški prvič odvila že leta 1910 s tekmovanjem v vlečenju mreže iz vode na plažo, je Ribiški dan. Danes je prireditev turističnega značaja s predstavitvijo folklore in drugih zabavnih vsebin, odvija pa se vsako leto na začetku avgusta.
  Septembra kulturno društvo Šoto organizira revijo folklornih skupin in klap z naslovom “Zasopimo, zatancajmo”. Na reviji se predstavi večje število skupin iz otoka Krka, pa tudi iz cele Županije in Hrvaške. Cilj revije je ohranjanje in negovanje kulturne dediščine občine Baška.
  Številni gostinski objekti se nahajajo ob 4 km dolgi sprehajalni poti ob obali, ki je primerna tudi za vožnjo s kolesom, tek in rolanje.

  Več »
  Baška

  Zgodovina in kultura

  Znamenita Baška plošča

  V kamen izklesan glagolski napis v 13 vrsticah, predstavlja darilno listino hrvaškega kralja Zvonimirja (1075-1089) cerkvi sv. Lucije v Jurandvoru in je najznamenitejši ter najstarejši hrvaški pisani nacionalni spomenik.

  Baška ima bogato kulturno-zgodovinsko dediščino. Okoliško področje je bilo naseljeno že v prazgodovini. V rimski dobi se je ob morju razvilo naselje, o katerem pričajo arhitekturni ostanki in grobovi, ki so jih našli v okolici cerkve sv. Marka. Pod kapelo Sv. Marka so še vidni ostanki antičnega mozaika in bazilike iz V. stoletja, v kateri je bila tudi starokrščanska krstilnica.
  V starih pisnih latinskih virih se naselje prvič omenja kot Besca leta 1248, v hrvaških virih pa je prvič omenjeno leta 1375. Srednjeveško naselje, ki so ga Benečani leta 1380 požgali, se je razvilo na hribu ob cerkvi sv. Ivana. Zvonik cerkve sv. Ivana hrani najstarejši zvon na tem območju iz leta 1431 - imenuje se “Starec”.
  Novo naselje ob morju odlikuje pisana arhitektura. Znamenitost predstavlja triladijska župnijska cerkev sv. Trojice iz leta 1722, romanska cerkev sv. Marka iz leta 1514, ruševine cerkvice sv. Duha in ostanki pavlinskega samostana s cerkvijo. Poleg njega stoji še manjša cerkvica sv. Mihovila iz 16. stoletja.
  Del kulturne ponudbe Baške predstavlja tudi muzej z bogato etnografsko zbirko baškega področja Zavičajni muzej Baška in etno hiša v hiši s konca 19. stoletja, ki se nahaja v najstarejšem delu Baške, imenovanem „Funtana“. Obisk Baške pa vsekakor izkoristite tudi za ogled akvarija Baška, v okviru katerega se nahaja tudi ena od največjih zbirk jadranskih školjk in polžev na Hrvaškem.

  Več »

  Zemljevid