Nazaj na prejšnjo stran

HRVAŠKA, BANJOLE
Turistično naselje Centinera

Banjole, Hrvaška

 • HRVAŠKA, BANJOLE<br /> Turistično naselje Centinera
 • HRVAŠKA, BANJOLE<br /> Turistično naselje Centinera
 • HRVAŠKA, BANJOLE<br /> Turistično naselje Centinera

Turistično naselje Centinera leži v zalivu, ki je obdan z borovim gozdom v naselju Banjole. Priporočamo družinam.

Predstavitev

Lega

Banjole, PULA

V zalivu, obdan z borovim gozdom v naselju Banjole, Pulj 6 km. Plaža: prodnata, tudi kamnite plošče, ležalniki in senčniki (za doplačilo). Dostop do plaže tudi za invalidne osebe.

Nastanitve

Dvoposteljne sobe z možnostjo dodatnega ležišča;
 • telefon,
 • sat tv,
 • klima,
 • mini bar,
 • kopalnica,
 • na morsko stran,
 • nekatere z balkonom.

Možnost družinskih sob z dvema dodatnima ležiščema.

Vse sobe so bočno obrnjene proti morju, objekt je sestavljen iz treh depandans s centralno recepcijo.

Ponudba

Ponudba naselja
 • osrednja restavracija,
 • kavni bar s teraso ob morju,
 • internetni kotiček na recepciji (doplačilo),
 • notranji bazen z morsko vodo,
 • športna ponudba v bližini

Storitev

Polpenzion:
samopostrežna zajtrk in večerja.

Domače živali

Niso dovoljene.

Minimalno bivanje

3, 5, 7 noči (odvisno od termina)

Prihodi

Vsak dan.

Cenik

Termini in cene

Redna cena
dvoposteljna soba STANDARD z dodatnim ležiščem, balkon,morsk 4100 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo na dan VKLJUČUJE:
namestitev v izbranem tipu sobe,
polpenzion in pijača pri večerji.

POMEMBNO
Cene in popusti so odvisni od izbranega termina in tipa sobe. Vse podrobnosti si lahko ogledate v zavihku CENIK.

Popusti za zgodnje prijave, dodatni popusti in ugodnosti ter akcije se med seboj izključujejo.

pokličite naš klicni center 080 2 080 ali
nam pošljite povpraševanje na info@mholidays.si

O destinaciji

Banjole

Banjole

Moderno življenje s pridihom tradicije

Največji hrvaški polotok Istra je znan tudi kot modro-zeleno srce Mediterana.

Že od davnih časov je izvir mnogih užitkov in avantur. Bogata zgodovina se skriva na vsakem koraku, spremljajo pa jo prijazni nasmehi domačinov, ki so na svojo tradicijo nadvse ponosni. Številni apartmaji in sobe so posejani tik ob morju, ob njih pa ne manjka restavracij in konob, ki slovijo po svežih ribah.
Banjole se nahajajo le 4 kilometre od Pule in so v neposredni bližini drugih atraktivnih turističnih točk kot sta Medulin in Premantura. Staro ribiško mestece je danes idealna počitniška lokacija za vse generacije. Njegove naravne lepote, številni zalivi, kristalno morje in dišeči borovi gozdovi so vir neskončnih dopustniških užitkov. Podvodni svet je znan po impresivnih koridorjih in pisanih grebenih, polnih najrazličnejših morskih bitij. Banjole svojim obiskovalcem ponujajo udobje modernega življenja, prepletenega s tradicijo.

Več »
Banjole

Šport in narava

Raj za sprehajalce in ljubitelje adrenalina

Sprehodite se po eni od številnih sprehajalnih poti in uživajte v čudovito dišeči zeleni okolici.

Lahko najamete čoln ali jadrnico in zaplujete po modrem morju ter se mimogrede preizkusite še v lovljenju rib. Otok Fraškerić je priljubljen med potapljači, saj v svojih vodah skriva bogato podvodno življenje.
Banjole je narava obdarila s številnimi uvalami in polotoki z naravnimi plažami, ljudje pa so dodali igrišča za tenis, sprehajalne in kolesarske poti in različne priložnosti za vodne športe.
Nedaleč od Banjol je tudi naravni park Rt Kamenjak, s čudovito, kar 30 kilometrov dolgo obalo.

Več »
Banjole

Zabava

Mir ali zabava – kar vam je ljubše

V poletnih mesecih je dogajanje v okolici Banjol še posebej pestro.

V Medulinu in Premanturi se vsako leto odvijajo številni zabavni festivali, tradicionalna Banjolska noč z zabavo do jutranjih ur pa se zgodi v začetku avgusta.
Banjole so odlično izhodišče za izlete po okolici. Če boste začeli pogrešati mestni utrip ali si zaželeli obisk zgodovinskih znamenitosti, se zapeljite do le nekaj kilometrov oddaljene Pule, ki vam ponuja oboje. Še posebej v večernih urah v Puli ne manjka kulturno-zabavnih prireditev in številnih lokalov.
Če vas zanima zgodovinska dediščina, obiščite Paltano, kjer so vidni ostanki rimskega kopališča iz 1. stoletja. Rupice skrivajo nekdanji rimski kamnolom. V zalivu Centinera najdete ostanke rimske naselbine, v borovem gozdu pa je postavljen tudi avtokamp. V Volmah so še vidni ostanki srednjevške cerkvice sv. Mikule, iz druge polovice 7. stoletja. V zalivu Paltana je obsežno sidrišče z manjšo ladjedelnico Portić. Prijeten je tudi izlet v malo bližnje mestece Pomer, z modernim navtičnim centrom.
Lahko pa se prepustite lenarjenju in uživate v svežih ribah in domačem vinu.

Več »
Banjole

Zgodovina in kultura

Balneolum minus ali male terme

Zgodovina Banjol in okolice sega daleč v bronasto dobo.

Na hribu Bumbište so arheologi odkrili prazgodovinsko pokopališče, še posebej znamenito pa je bronasto bodalo, kakršna so v tistih časih nosili vojaški vodje, ki nakazuje pomembnost tega kraja v bronasti dobi.
V rimskem času se je število prebivalcev na območju Banjol močno povečalo, posledično se je razvilo poljedelstvo. Iz časa Starega Rima so še ohranjeni ostanki rimskih vil v zalivu Paltana in rimskih term, iz katerih izvira ime Banjole. Latinsko ime Banjol je bilo namreč Balneolum minus, kar v prevodu pomeni male terme. V dolini Centinera so arheologi odkrili ostanke rimske naselbine, v Rupicah pa so še ohranjeni ostanki kamnolomov z delčki sakofagov in nedokončanih spomenikov.
V srednjem veku so Banjole pripadale področju Pomerja. Kasneje jih je cesar Corrado II podaril Puljskim škofom. Še kasneje so Banjole pripadale družini Jonatasi in nadalje družini Castropola. V 15. stoletju je prebivalce Banjol močno prizadela epidemija kuge. Mestece je v 16. stoletju prešlo pod nove plemiške družine, ki so se naselile na področju Pomerja, kasneje pa pod družine iz Premanture.
V času italijanske vlade so bili, tako kot povsod drugje po Istri, težki časi za Banjole in njihove prebivalce. Po osvoboditvi so Banjole postale del nekdanje Jugoslavije in v letu 1991 del Hrvaške.

Več »

Zemljevid