Nazaj na prejšnjo stran

Čarobni Baltik

Riga, Latvija

  • Čarobni Baltik

Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne in se sprehodite skozi hanzeatsko zapuščino Talina.

Predstavitev

Čas potovanja

5 dni / 4 noči

Min. število potnikov

25 potnikov

Odhodi

  • 27 oktober 2018.

Odhodna mesta & ure

Letališče Jožeta Pučnika

Program potovanja

1.dan: Ljubljana- evropsko letališče -Vilna
2.dan: Vilna-(Trakai)-hrib križev-Riga
3.dan: Riga-(Rundale)-Riga
4.dan: Riga-Sigulda–Turaida–Pärnu–Talin
5.dan: Talin-Ljubljana

Prevoz

Letalo

Program potovanja

 
1. dan:

LJUBLJANA*–VILNA
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega izmed evropskih letališč proti Vilni, kamor boste prispeli v popoldanskih urah. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju. Nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno ter baročno arhitekturo. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev sv. Janeza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan:

VILNA–TRAKAI–KAUNAS–HRIB KRIŽEV–RIGA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, ki zaobjema istoimensko zgodovinsko mesto ter številna jezera in gozd, ki ga obkrožajo. Obiskali boste veličastni srednjeveški dvorec (doplačilo), ki je delno urejen v muzej. Nadaljevanje vožnje do Kaunasa in ogled mesta, ki premore veličastno mestno hišo, mnogo zanimivih cerkva, ostanke starega gradu in utrdbenega jarka … Zaustavili se boste ob Kipu svobode in se sprehodili po živahni aleji Laisves. Nadaljevanje vožnje proti Rigi s postankom za ogled hriba križev, ki ima prav posebno mesto v srcu Litvancev, saj je bil tudi simbol upora proti Sovjetski zvezi. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev različnih velikosti, ki so jih skozi stoletja tja prinesli romarji. Nastanitev v hotelu v Rigi, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan:

RIGA–RUNDALE–RIGA / zajtrk, izlet in vstopnina v palačo Rundale
Zajtrk. Sprehodili se boste skozi staro mesto, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine: tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev in do predela art nouveau arhitekture. Če bo čas dopuščal, boste obiskali še slikovito tržnico. Popoldan se boste zapeljali na izlet v Rundale, kjer si boste ogledali čudovito baročno palačo iz 18. st. s francoskim vrtom. Palača je ena izmed najbolj osupljivih spomenikov baročne in rokoko umetnosti v Evropi in je arhitekturni biser Francesca Bartolomea Rastrellija – arhitekta ruskega dvora, ki je zasnoval tudi Zimski dvorec v St. Peterburgu. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan:

RIGA–SIGULDA–TURAIDA–PÄRNU–TALIN / zajtrk, izlet v Siguldo in Turaido
Po zajtrku se boste odpeljali proti Siguldi, kjer se nahajajo razvaline viteškega gradu, nato pa si boste ogledali še enega najlepših srednjeveških gradov v Latviji – Turaida (doplačilo), ki se nahaja v slikovitem delu narodnega parka Gauja. Grad je dal zgraditi Riški nadškof v opečnatem gotskem stilu v 13. stoletju na istem mestu, kjer je že prej stal lesen grad. Nadaljevanje vožnje ob morju proti Estoniji in postanek v mestecu Pärnu, ki je že stoletja znameniti letoviški kraj z mednarodnim zdraviliškim renomejem. V popoldanskih urah prihod v Talin, nastanitev v hotelu in ogled: z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeatske lige nemških trgovcev. Ogledali si boste mestno hišo, katedralo, srednjeveške stavbe cehov ... Za konec se boste posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev v hotelu, večerja v srednjeveški restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan:

TALIN–LJUBLJANA* / zajtrk
Po zajtrku krajši sprehod po mestu, nato bo prevoz na letališče in polet v Ljubljano.
 

Termini in cene

Redna cena
Čarobni Baltik 79900 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo,
avtobusni prevoz po programu,
4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
ogledi po programu,
izlet v Trakai,
izlet v Rundale z vstopnino v palačo,
izlet v Siguldo in Turaido,
slovensko vodenje, organizacija potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 95 EUR/osebo,
4 × večerja brez pijače (3 x v hotelu in 1 srednjeveška) 95EUR/ osebo.

OBVEZNO DOPLAČILO (za manjšo skupino)
obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 70 EUR/osebo.

OPOMBA:
če ne bo možnosti realizacije leta iz Ljubljane, bo let iz katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo organiziran brezplačen prevoz do letališča. Program lahko poteka tudi v obratni smeri.Program bo vsebinsko neokrnjen, prilagojen letalskemu prevozu.

ODKRITA BESEDA:
Troposteljne sobe so na vprašanje, so pa v bitvu dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 12 let.

Zemljevid