Nazaj na prejšnjo stran

Cinque Terre

Ligurska Obala, Italija

 • Cinque Terre
 • Cinque Terre
 • Cinque Terre
 • Cinque Terre
 • Cinque Terre

20 % POPUST ob nakupu s Pika kartico !

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 1 noč

Min. število potnikov

45 potnikov

Odhodi

 • 21. september 2018
 • 5. oktober 2018
 • 27. oktober 2018
 • Odhodna mesta & ure

  Odhod avtobusa ob 23:00 uri iz Ljubljane, iz postajališča Dolgi most.

  Program potovanja

  1. dan: Ljubljana–Italija
  2. dan: Cinque Terre
  3. dan: Parma-Mantova–Ljubljana

  Prevoz

  Avtobus.
  Logo

  Pika ugodnost

  20 % POPUST
  ob nakupu s Pika kartico !

  Program potovanja

  1. dan

  LJUBLJANA–ITALIJA

  Odhod avtobusa s parkirišča V Ljubljani ob 23. uri. Nočna vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk do slikovitih ribiških vasic nacionalnega parka Pet dežel.

  2. dan

  CINQUE TERRE

  Jutranji prihod na Ligursko obalo. Prebivalci 5 vasic (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore) so zaradi terena in težke dostopnosti do večjih krajev razvili posebno kulturo in način bivanja. Prav to težko dostopnost, bomo prav kmalu spoznali, ko bomo občudovali prekrasne vasice iz ladjice (kolikor nam bo to dopuščalo vreme ). Ustavili se bomo v največji vasici Monterosso, ki si jo bomo ogledali. Po ogledu bomo pot nadaljevali z vlakom. Ogledali si bomo še Vernazzo in vasico Manarole. V vsaki vasici, bo dovolj časa za samostojne oglede, sprehode in spoznavanje ligurske kulinarike. Pozno popoldan se bomo vrnili v La Spezio. Z avtobusom se bomo odpeljali do hotela na bližnji obali ali v smeri proti Parmi. Sledi namestitev v hotelu in nočitev.

  3. dan

  PARMA-MANTOVA–LJUBLJANA

  Po zajtrku vožnja do Parme z možnostjo obiska sirarne, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Sledil bo ogled mesta, kjer bomo videli operno hišo, ki jo je dala zgraditi Napoleonova druga žena Marija Luisa, ki je v času vladavine poskrbela za kulturo in dobre cestne povezave, ter mestno katedralo Duomo s škofovsko palačo in krstilnico. Sprehodili se bomo po trgih Garibaldi in Pace. Morda bo največji vtis na nas naredila Piazza della Pilotta z velikim muzejsko-gledališkim kompleksom. Po prostem času v Parmi se bomo odpeljali do Mantove. Mestece obdajajo tri umetna jezera iz 12. stoletja, ki so bila del obrambnega sistema. Mantova je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer bomo videli katedralo, doževo plačo, Trg Montegna, trg Erbe… Nekaj prostega časa bomo imeli za samostojne oglede in nakupe ter pozno kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

  Termini in cene

   O destinaciji

   Ligurska Obala

   Ligurska Obala


   Obris Ligurije spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom. Ligurijska obala je razdeljena na dva dela - obala Ponente, med Ventimiglio in Genovo ter obala Levante, med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot “Cinque Terre” oziroma “Pet dežel”, vendar gre pravzaprav za pet slikovitih vasi, ki si od severa sledijo v vrstnem redu: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore

   Več »

   Zemljevid