Nazaj na prejšnjo stran

Cinque Terre

Ligurska Obala, Italija

  • Cinque Terre
  • Cinque Terre
  • Cinque Terre
  • Cinque Terre
  • Cinque Terre

Pika prihranek za imetnike pika kartice!

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 1 noč

Min. število potnikov

45 oseb

Odhodi

  • 22. september 2017 Razprodano!
  • 6. oktober 2017 Zagotovljeno!

Odhodna mesta & ure

  • Ljubljana

Program potovanja

1. dan: Ljubljana–Italija
2. dan: Cinque Terre
3. dan: Parma-Mantova–Ljubljana

Prevoz

Avtobus.

Program potovanja

1. dan

Ljubljana–Italija

Odhod avtobusa s parkirišča V Ljubljani ob 23. uri. Nočna vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk do slikovitih ribiških vasic nacionalnega parka Pet dežel.

2. dan

Cinque Terre

Jutranji prihod na Ligursko obalo. Prebivalci 5 vasic (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore) so zaradi terena in težke dostopnosti do večjih krajev razvili posebno kulturo in način bivanja. Prav to težko dostopnost, bomo prav kmalu spoznali, ko bomo občudovali prekrasne vasice iz ladjice ( v kolikor nam bo vreme dopuščalo ). Ustavili se bomo v največji vasici Monterosso, ki si jo bomo ogledali. Po ogledu bomo pot nadaljevali z vlakom. Ogledali si bomo še Vernazzo in vasico Manarole. V vsaki vasici, bo dovolj časa za samostojne oglede, sprehode in spoznavanje ligurske kulinarike. Pozno popoldan se bomo vrnili v La Spezio. Z avtobusom se bomo odpeljali do hotela na bližnji obali ali v smeri proti Parmi. Sledi namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan

Parma-Mantova–Ljubljana

Po zajtrku vožnja do Parme z možnostjo obiska sirarne, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Sledil bo ogled Parme, kjer bomo videli operno hišo, ki jo je dala zgraditi Napoleonova druga žena Marija Luisa, ki je v času vladavine poskrbela za kulturo in dobre cestne povezave ter mestno katedralo Duomo s škofovsko palačo in krstilnico. Sprehodili se bomo po trgih Garibaldi in Pace. Morda bo največji vtis na nas naredila Piazza della Pilotta z velikim muzejsko-gledališkim kompleksom. Po prostem času v Parmi se bomo odpeljali do Mantove. Mestece obdajajo tri umetna jezera iz 12. stoletja, ki so bila del obrambnega sistema. Mantova je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer bomo videli katedralo, doževo plačo, Trg Montegna, trg Erbe… Nekaj časa bomo imeli za samostojne oglede in nakupe ter pozno kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Termini in cene

Redna cena PIKA CENA
vstopno mesto: LJUBLJANA 15900 EUR 12720 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom po programu,
vse cestnine in parkirnine,
nočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljnih sobah,
vožnja z vlakom in ladjico,
turistično vodenje,
organizacijo izleta in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti):
obisk sirarne 12 EUR/os
enoposteljna soba 29 EUR

ČAS ZA PRIJAVO:
21 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.

ORGANIZATOR:
M holidays
Št. produkta: 10007

O destinaciji

Ligurska Obala

Ligurska Obala


Obris Ligurije spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom. Ligurijska obala je razdeljena na dva dela - obala Ponente, med Ventimiglio in Genovo ter obala Levante, med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot “Cinque Terre” oziroma “Pet dežel”, vendar gre pravzaprav za pet slikovitih vasi, ki si od severa sledijo v vrstnem redu: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore

Več »

Zemljevid