Nazaj na prejšnjo stran

HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi

Poreč, Hrvaška

 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi
 • HRVAŠKA, POREČ, Hotel Plavi

Hotel Plavi se nahaja ob obali, obdan z zelenjem in cvetjem. Hotel Plavi nudi zunanji bazen s sladko vodo in teraso. Otrok do 12. let biva BREZPLAČNO.

Predstavitev

Lega

Poreč, Zelena Laguna

Približno 5 km do Poreča, obdan z zelenjem in cvetjem.

Nastanitve

Dvoposteljne sobe
 • Sat Tv,
 • telefon,
 • klima,
 • sobe so manjše.

Ponudba

Hotelska ponudba: klimatizirana restavracija, aperitiv bar, dvorana za zabavo, trafika, terasa; varovano parkirišče za doplačilo, pijača pri večerji v določenih terminih.

Storitev

Samopostrežni zajtrk in večerja

Domače živali

Niso dovoljene

Minimalno bivanje

5 noči

Prihodi

vsak dan

Cenik

Termini in cene

Redna cena
dvoposteljna soba, balkon, morska stran 3200 EUR Pošlji povpraševanje
CENA na osebo na dan VKLJUČUJE:
namestitev v izbranem tipu sobe,
polpenzion
turistična pristojbina

POMEMBNO
Cene in popusti so odvisni od izbranega termina in tipa sobe. Vse podrobnosti si lahko ogledate v zavihku CENIK.

Popusti za zgodnje prijave, dodatni popusti in ugodnosti ter akcije se med seboj izključujejo.

pokličite naš klicni center 080 2 080 ali
nam pošljite povpraševanje na info@mholidays.si

O destinaciji

Poreč

Poreč

Poreč je v zgodovinskem pogledu eno od najpomembnejših urbanih središč Istre

Lepote njegovih spomenikov, posebno Evfrazijeve bazilike, njegov pomen in značilnosti sodijo med znamenitosti svetovne kulturne dediščine.

Poreč je kmalu postal center turizma, saj so prvi hotel zgradili že leta 1896. Danes je znan po številnih hotelih, apartmajih, zasebnih sobah in kampih ter možnostih za aktivno počitnikovanje.

Gospodarstvo Poreča temelji na poljedelstvu, vinogradništvu, oljkah, sadjarstvu, ribištvu in turizmu. Staro mestno jedro leži na ozkem polotoku, v borovih gozdovih, na jugovzhodu pa so kopališča in turistična naselja.

Zaradi svojega kulturnega bogastva in naravnih lepot je Poreč postal eden od najprivlačnejših turističnih ciljev na celotni obali Jadranskega morja. Zaradi lege pa je tudi idealna izhodiščna točka za ogled različnih znamenitosti (Benetke, Narodni park Brioni, Arena v Puli, Limski kanal...).

Več »
Poreč

Šport in narava

Obilica priložnosti za rekreacijo

Adrenalinskim navdušencem ponuja Poreč karting, paintball, smučanje na vodi, jet-ski, gorsko kolesarjenje in mnoge druge športe. Večino opreme si lahko sposodite v športnih centrih in turističnih mestih, kjer nudijo tudi možnosti različnih tečajev.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji tenisa, odbojke na mivki, nogometa, jezdenje in vsi, ki radi raziskujejo naravne lepote.

Več »
Poreč

Zabava

Poreč vam ne bo dolgčas

Hoteli imajo poletne terase, kjer je poskrbljeno za glasbo, hrano in pijačo. V mestu pa so tudi številne restavracije, diskoteke, nočni klubi, bari in casinoji.

Večer lahko preživite na koncertu, ga preplešete na večerih salse ali pa obiščete katerega od festivalov.

Več »
Poreč

Zgodovina in kultura

Zgodovinska in kulturna dediščina Poreča

Evfrazijeva bazilika je najzgodnejši primer triladijske troapsidne cerkve na zahodu Evrope. Poimenovana je po škofu Evfraziju.

Ta kompleks cerkvenih prostorov, zgrajenih na rimskih temeljih, je od leta 1997 vpisan v UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Posebno dragocenost bazilike prestavljajo mozaiki. V muzeju je zbrana obsežna zbirka, ki priča o zgodovinskih obdobjih.

Polotok, na katerem stoji staro mesto Poreča, razkriva ohranjene rimske in poznejše gradbene ter kulturne elemente. Tlakovci in fasade iz rimskega obdobja pričajo o njegovi dolgi zgodovinski in kulturni dediščini. Tu je le nekaj znamenitosti:

 • Neptunov tempelj leži severozahodno od Trga Marafor. Ostanki antičnega templja, posvečenega bogu morja, Neptunu, izhajajo iz začetka 1. stoletja.
 • Gotska hiša se nahaja v osrednji mestni ulici Decumanus. Zgrajena je bila leta 1473 v gotsko beneškem arhitekturnem stilu.
 • Okrogli stolp je bil zgrajen v drugi polovici 15. stoletja in je zelo dobro ohranjen. Povzpnete se lahko do njegovega vrha, od koder se razprostira čudovit razgled.
 • Hiša dveh svetnikov: fasada te majhne rimske hiše je okrašena z reliefom dveh svetnikov.
 • Trg Marafor se je v 1. stoletju ponašal z največjim rimskim svetiščem na Jadranu - Velikim hramom.
 • Hiša istrskega sveta: prvotno gotsko frančiškanska cerkev iz 13. stoletja stoji med parkom Juraj Dobrila in kopnom Laginje. Baročno opremljena notranjost je nastala v 18. stoletju. Strop je okrašen s čudovitimi freskami.
 • Kanonika je bila zgrajena leta 1251. Po mnenju mnogih je najboljši primerek rimske konstrukcije.
 • Severni stolp stoji ob zalivu Peškera, v osrčju starega mestnega jedra. Zgrajen je bil v 15. stoletju, danes pa je delno ohranjen njegov rob.
Več »

Zemljevid