Nazaj na prejšnjo stran

KUBA, Tropska Kuba

Havana, Kuba

  • KUBA, Tropska Kuba
  • KUBA, Tropska Kuba
  • KUBA, Tropska Kuba
  • KUBA, Tropska Kuba
  • KUBA, Tropska Kuba

Predstavitev

Čas potovanja

10 dni / 7 noči.

Min. število potnikov

Najmanj 10 oseb.

Odhodi

  • 19. februar 2019
  • 18. marec 2019
  • 25. april 2019
  • 22. junij 2019

Odhodna mesta & ure

Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč v Havano. V primeru leta z bližnjega letališča, bo za doplačilo iz Ljubljane organiziran prevoz.

Program potovanja

Pobegnite evropski zimi v topel objem Karibov. Prestolnica Havana, s tobakom in sladkornim trsom zasajena pokrajina Pinar del Rio, Hemingwayjev Cojimar, kolonialni mesti Trinidad in Cienfuegos, objem morja v Varaderu z ALL-INCLUSIVE oddihom… Kuba je med najbolj iskanimi novoletnimi destinacijami in tudi ta odhod se po navadi razproda med prvimi. Letimo z Iberio iz Benetk (transfer za doplačilo), dobri časi z kratkim prestopanjem v Madridu ter z vodnico, strokovnjakinjo za Kubo, ki bo tam še (skoraj jubilejno) 49-tič: vodnica DRITA MAHNE

VRHUNCI POTOVANJA: prestolnica Havana, s tobakom in sladkornim trsom zasajena pokrajina Pinal del Rio, Hemingwayjev Cojimar, kolonialni mesti Trinidad in Cienfuegos, objem morja v Varaderu.

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče–MEDNARODNO LETALIŠČE/ obroki na letalu
Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč v Havano.V primeru leta z bližnjega letališča, bo za doplačilo iz Ljubljane organiziran prevoz. Nočni let.

2. dan: HAVANA/ zajtrk, kosilo
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine. Obiskali boste stari del mesta, videli trg sv. Frančiška Asiškega, Plazode la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Videli boste predsedniško palačo, Capitol Nacional in hotele Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucije ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta “Tropicana« (doplačilo). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–COJIMAR–HAVANA/ zajtrk, kosilo
Dopoldne izlet v ribiško vasico Cojimar, kjer je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej Ernesta Hemingwayja – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja in Nobelovega nagrajenca. Popoldne in večer bosta namenjena samostojnim potepom po Havani. Z vodnikom oz. sami lahko raziskujete uličice in avenije. Zvečer pa lahko obiščete katerega od znanih havanskih barov; npr. Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najboljši mojito, ali El Floridita, kjer je posedal in pil svoj najboljši daiquiri. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: HAVANA–PINAR DEL RIO–VINALES– HAVANA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše cigare. Obiskali boste farmo tobaka. Nadaljevanje poti v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik ter v prazgodovinski Mural. V kreolskirestavraciji bo tradicionalno kosilo, nato pa spust v indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano in čas za večerno odkrivanje mesta.

5. dan: HAVANA–MATANZAS–GUAMA–CIENFUEGOS/ zajtrk, kosilo
Po zajtrku v hotelu se boste odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo si boste ogledali park krokodilov ter z ladjico ali motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Kosilo in vožnja do mesta Cienfuegos. Kot biser kubanskega juga, bo mesto, ki ga imenujejo tudi "Pariz
Kube", zagotovo prevzelo tudi vas. Prevoz do hotela in nastanitev.

6. dan: CIENFUEGOS–TRINIDAD–SANTA CLARA–VARADERO/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Trinidad, ki ga je UNESCO zaščitil kot svetovno dediščino. Obiskali boste mestni muzej »Cantero Palace«. značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice ter druge slikovite stavbe, ki dajejo dušo središču mesta. Naslednji cilj bo Santa Clara, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, kjer se boste sprehodili do mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Zvečer pa se boste lahko prepustili šumenju morja v Varaderu, kjer vas čaka nekaj dni oddiha v hotelu ob plaži.

7. in 8. dan: VARADERO/ all Inclusive
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s tropskim rastjem.

9. dan: VARADERO–HAVANA/ zajtrk
Po zajtrku čas za še zadnje trenutke sonca preden se odpeljete proti letališču za vaš večerni let proti Evropi.

10. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA ali bližnje letališče/ obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

 

Termini in cene

Redna cena
Tropska Kuba 199000 EUR Pošlji povpraševanje
Popust za zgodnje prijave
30 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije. Obračuna se na osnovno ceno in ne velja za doplačila. Popust se izključuje z drugimi popusti in akcijami.

CENA na osebo VKLJUČUJE:
- navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
- letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo,
- stroški pridobitve kubanske turistične kartice,
- prevozi s klimatiziranimi avtobusi,
- nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah,
- obroki po programu,
- ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in - vstopnine za oglede po programu,
- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (osnovno kritje),
- slovensko vodenje in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
- navedenih doplačil,
- pijač pri obrokih,
- izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.

OBVEZNO DOPLAČILO (ob prijavi):
- obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 160,00 EUR/osebo.

OBVEZNO DOPLAČILA (na poti):
- napitnin vodnikom in voznikom pribl. 35 EUR,
- izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 EUR

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
- enoposteljna soba 180,00 EUR/osebo,
- dodatna nočitev v dvoposteljni sobi,
- storitev all inclusive v Varaderu 75,00 EUR/osebo,
- prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo,
- enosmerni prevoz Varadero-Havana v primeru podaljšanja pribl. 45,00 EUR/osebo.

OPOMBE:
- ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista.

- zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov, namenjenih izključno kubanskim domačim skupinam, organizacijam in društvom.

- zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Številka produkta: 20162

Zemljevid