Nazaj na prejšnjo stran

ZAE, Abu Dhabi in Dubaj

Dubai, Združeni Arab Emirat

  • ZAE, Abu Dhabi in Dubaj
  • ZAE, Abu Dhabi in Dubaj
  • ZAE, Abu Dhabi in Dubaj
  • ZAE, Abu Dhabi in Dubaj

VELIKONOČNI POPUST v višini 100 EUR/ osebo za vse nove rezervacije od 15.4.2019 do 21.4.2019
29. 4. 2019 ZAGOTOVLJEN ODHOD

Predstavitev

Čas potovanja

7 dni / 5 noči.

Min. število potnikov

Najmanj 20 oseb.

Odhodi

  • 29. april 2019 ZAGOTOVLJENO!

Odhodna mesta & ure

Odhod z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Abu Dhabi s prestopanji.

Program potovanja

Top doživetja
Naužijte se umetnosti v Abu Dhabiju poglejte z najvišje stolpnice na svetu začutite mističnost slikovitih tržnic preživite večer sredi puščave, z nogami v toplem pesku

Prevoz

Letalo.

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA - ABU DHABI / obroki na letalu
Odhod z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Abu Dhabi s prestopanji. Po pristanku prevoz do hotela.

2. dan: ABU DHABI / zajtrk
Celodnevni ogled mesta, ki prekipeva od energije in kjer se moderna bleščavost stika z vrhunsko umetnostjo. Zapeljali se boste po obalnem predelu Breakwater, od koder se odpira krasen razgled na ulico Corniche in razkošni hotel Emirates Palace ter predsedniško palačo. Postanek ob Marina Mallu in v vasi kulturne zapuščine Emiratov. Večerni obisk največje mošeje ZAE–mošeje šejka Zajeda, mogočnega arhitekturnega dragulja, ki sprejme do 40.000 obiskovalcev, vsako leto pa jo obišče več kot 3 milijone ljudi iz vsega sveta.

3. dan: ABU DHABI / zajtrk
Dopoldne se z lokalnim prevozom (doplačilo) odpeljite proti otoku Yas, središču adrenalinske zabave Emiratov. Ob prestižni Marini stoji znamenito dirkališče Formule 1. Lahko se odpravite v bližnji Ferrari World (doplačilo) ali obiščete imenitno nakupovalno središče Yas Mall. Popoldne za ljubitelje umetnosti priporočamo obisk novo–odprtega muzeja Louvre Abu Dhabi (doplačilo). Zvečer še »nočni skok« do razkošnega hotela Emirates Palace.

4. dan: ABU DHABI-DUBAJ / zajtrk
Vožnja v Dubaj. Ogled mesta. V marini vas bo navdušila steklena arhitektura stolpnic, na plaži Jumeirah pa znani hotel Burj Al Arab. Sprehodili se boste skozi pisano pokrito tržnico Madinata Jumeirah ter občudovali šejkovo palačo Zabeel. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali tudi dubajski muzej in se prepustili slikovito predstavljenim čarom preteklosti. Po ožini se boste peljali z vodnimi taksiji–abrami ter doživeli utrip slikovitega souka–tržnice začimb zlata. Zvečer priporočamo romantično plovbo z večerjo na tradicionalni leseni ladji, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke dubajske Marine (doplačilo).

5. dan: DUBAJ / zajtrk
Prosto za individualne oglede oziroma jutranja vožnja z metrojem do prestižnega nakupovalnega centra Mall of Emirates, v katerem je tudi priljubljeno pokrito smučišče. V zgodnjih popoldanskih urah (za doplačilo) »skok v višave« .Osupnil vas bo mogočno stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto in je trenutno najvišji stolp na svetu. Zraven se nahaja središče Dubai Mall, kjer boste lahko čas izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Zvečer vas bodo navdušile »plesoče fontane« - predstava luči, vodnih curkov in glasbe.

6. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan namenjen oddihu, možen obisk plaže Jumeirah Beach nedaleč od ikone Dubaja, hotela Burj Al Arab ali mestne plaže in parka Al Mamzar. Popoldan priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku si boste privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Pozno zvečer vrnitev v hotel in osvežitev. Prevoz na letališče.

7. dan: DUBAJ-LJUBLJANA oz. ZAGREB/ zajtrk, obroki na letalu
Polet v Ljubljano z vmesnimi prestopanji.

 

ODKRITA BESEDA

na dan odhoda 29. 4. 2019 je vključen v ceno transfer iz Maribora in Celja do letališča v Ljubljani
pri odhodu 29. 4. 2019 je povratek 5. 5. 2019 s prevoznikom Turkish Airlines na letališče v Grazu, organiziran je prevoz mimo Maribora in Celja do Ljubljane in je vključen v ceno

 

Termini in cene

    Zemljevid