Nazaj na prejšnjo stran

SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort

Kranjska Gora, Slovenija

 • SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort
 • SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort
 • SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort
 • SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort
 • SLOVENIJA, KRANJSKA GORA, Hotel Ramada Resort

Predstavitev

Lega

Kranjska gora
Hotel Ramada Resort (bivši hotel Larix) se nahaja približno 100 m od središča Kranjske Gore.

Nastanitve

Dvoposteljne sobe
 • telefon,
 • kabelska tv,
 • radio,
 • mini bar,
 • sef,
 • internetna povezava,
 • kopalnica,
 • nekatere z balkonom.

Ponudba

Hotelska ponudba:
 • restavracija,
 • kavarna s teraso,
 • okrepčevalnice,
 • bazenski kompleks (bazen 450 m², masažni bazen, otroški bazen),
 • finska, turška in infrardeča savna z ohlajevalnim bazenom, solarij, masaže, magnetna in presoterapija, pedikura; kozmetične storitve (za doplačilo),

Otroška ponudba

  sezonski animacijski program,
  kreativne delavnice.

Storitev

Polpenzion (samopostrežna zajtrk in večerja)

Domače živali

Niso dovoljene.

Minimalno bivanje

2 noči: 1.-21.12. in 3.-21.3.2018
V ostalih terminih 3 noči !

Prihodi

Vsak dan.

Termini in cene

  O destinaciji

  Kranjska Gora

  Kranjska Gora

  Kranjska Gora je središče alpskega smučanja, ki zadovolji tudi najzahtevnejše smučarje.

  Nahaja se v zgornjem delu Savske doline, ob izlivu Pišnice v Savo Dolinko.

  Staro vaško jedro obdaja nov, pretežno turistični del naselja, kjer so hoteli, počitniška stanovanja, žičnice, smučarske proge, rekreacijski objekti, trgovine in kolesarske ter sprehajalne poti.

  Otroci se bodo razveselili vožnje s severnimi jeleni in organiziranih poti v dežele domišljije (Kekčeva in Škratova dežela, Poti Triglavskih pravljic).
  Okolica ponuja tudi obilo možnosti za izvajanje "team building" programov, podjetja pa lahko nadgradijo znanje svojih zaposlenih na raznih delavnicah in seminarjih.

  Pot Triglavske Bistrice poteka po stezah in poteh ob Triglavski Bistrici in povezuje zanimive dele gozda z naravnimi znamenitnostmi (slap Peričnik, Galerije, amfiteatralni zatrep Vrat).

  Več »
  Kranjska Gora

  Šport in narava

  Smučanje, pohodništvo, adrenalinski športi ali kaj drugega?

  Kranjska Gora ima 30 km odlično urejenih smučarskih prog in poligon, vse z možnostjo umetnega zasneževanja in nočnega smučanja. Za tek na smučeh je rezerviranih 40 km prog, na sankaliških progah pa se lahko spustite po zasneženih strminah tudi ponoči.

  Turno in ekstremno smučanje vam je na voljo v spremstvu gorskega vodnika, avanturisti pa se lahko preizkusite v plezanju po zaledenelih slapovih.

  Na sprehajalni karti Zgornjesavske doline je označenih 20 urejenih sprehajalnih poti. Bližina Triglavskega narodnega parka pa kar vabi na odkrivanje tamkajšnjih naravnih lepot.

  Poleg plavanja v wellness centru vam je na voljo še drsanje na naravnem in umetnem drsališču in nočni pohod z baklami. Zgornjesavska dolina se lahko pohvali s čudovito panoramo in bogato naravno ter kulturno dediščino. Poleti lahko izkoristite možnost družinskih izletov, pohodov v gore, plezanja, gorskega kolesarjenja, golfa in ribolova.

  Pogumnim so na voljo mnogi poletni adrenlinski vodni športi (raftanje, soteskanje). Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji alpinizma, golfa, fotolova (fotografiranje živali v narodnem parku) in ribolova.

  Več »
  Kranjska Gora

  Zabava

  V igralniško-zabaviščnem centru in igralnem salonu v Kranjski Gori vam je na voljo oblica avtomatov in igralnih miz.

  Poleg zabave boste lahko uživali ob dobri hrani in animaciji. Med igranjem si lahko ogledate plesno predstavo ali pa se zavrtite ob nastopu znanih glasbenikov.

  Skozi vse leto se v Kranjski Gori odvijajo različne prireditve: pohod parkeljnov, žive jaslice, Pokal Vitranc, Planiški skoki, silvestrovanje na prostem in poletne prireditve (Kekčevi dnevi, kresovanje, kmečke igre).

  Na družabnih prireditvah boste lahko spoznali lokalne običaje, se naučili skrivnosti starih obrti in okusili dobrote domače kuhinje.

  Več »
  Kranjska Gora

  Zgodovina in kultura

  Zgodovinska in kulturna dediščina Kranjske Gore

  Do 14. stoletja je bil zgornji del doline Save Dolinke redko poseljen. V začetku 14. stoletja so novi naseljenci začeli intenzivno krčiti tamkajšne gozdove in jih spreminjati v kmetijska zemljišča. Kraj, ki je v listinah prvič omenjen leta 1326 kot Borovška vas, je postal staro cerkveno in upravno središče za vasi od Podkorena do Srednjega Vrha.

  Prometna povezanost odmaknjenega naselja se je izboljšala leta 1870, z izgradnjo železniške proge Jesenice – Trbiž. Proga je povečala dnevno migriranje delovne sile v Jesenice in pospešila razvoj turizma. Opustili so jo leta 1966. Dostop do gorskega sveta in doline Soče je olajšala cesta čez prelaz Vršič, ki je bila zgrajena med 1. sv. vojno.

  Kranjska Gora se ponaša z bogato kulturno dediščino. Kulturna pot v Zgornji Radovni nam razkrije več stoletij stare domačije. V Triglavski muzejski zbirki v Mojstrani pa si lahko ogledate planinsko zgodovino.

  Ruska kapelica že od leta 1917 opozarja na nesmiselnost svetovnih vojn. Spomenik Jakobu Aljažu pa nas spominja na tega dušnega pastirja, skladatelja in ljubitelja planin.

  V središču Kranjske Gore se nahaja 300 let stara Liznjekova hiša. Nekoč bogata gruntarska domačija je bila zgrajena v drugi polovici 17. stoletja in je takrat veljala za eno najnaprednejših arhitektur pri nas. Ta prototip kmečke hiše je ostal nespremenjen vse do konca 19. stoletja.

  Najbolj radovedni si lahko ogledate tudi kovačnico na Dovjem "Pr Katr" in cerkev Device Marije Vnebovzete iz leta 1510.

  Več »

  Zemljevid