Nazaj na prejšnjo stran

SLOVENIJA, ANKARAN
Vile Bor in Adriatic

Ankaran, Slovenija

  • SLOVENIJA, ANKARAN<br /> Vile Bor in Adriatic
  • SLOVENIJA, ANKARAN<br /> Vile Bor in Adriatic
  • SLOVENIJA, ANKARAN<br /> Vile Bor in Adriatic

Predstavitev

Lega

ANKARAN

V središču naselja Adria Ankaran, v naravnem okolju urejenega parka, približno 150 m od plaže, 100 m od središča Ankarana.

Nastanitve

Dvoposteljne z možnostjo dodatnega ležišča:
  • telefon
  • sat tv
  • klima
  • internetni priključek
  • kopalnica
  • nekatere z balkonom ali teraso
Možnost družinskih sob s pogradom.

Ponudba

Ponudba Hotela Convent.

Otroška ponudba

Otroško igrišče

Storitev

Samopostrežna zajtrk in večerja v Hotelu Convent
(v primeru manjšega števila gostov je večerja strežena).

Domače živali

Dovoljene po predhodni potrditvi (doplačilo).

Minimalno bivanje

3 noči: 2.1.-25.5. in 7.9.-29.12.2019
4 noči: 25.5.-13.7., 25.8.-7.9. in 29.12.2019-2.1.2020
5 noči: 13.7.-25.8.2019

Prihodi

Vsak dan

Cenik

Termini in cene

Redna cena
dvoposteljna soba 4700 EUR Pošlji povpraševanje
DODATNA UGODNOST:
AKCIJA 7=6: velja za bivanja v terminih: 2.1.-29.5., in 7.9.-10.11.2019.

CENA na osebo na dan VKLJUČUJE:
namestitev v izbrani sobi,
polpenzion (samopostrežna zajtrk in večerja v hotelu Convent; pri manjšem številu gostov strežena večerja),
vstop v notranji bazen z ogrevano morsko vodo (ne obratuje od 3.7.-10.7.2019),
vstop v zunanji bazen z morsko vodo (obratuje predvidoma od 15.6.-1.9.2019),
uporabo fitnesa,
parkirišče,
vstop na plažo,
hotelski animacijski program v juliju in avgustu.

POMEMBNO
Cene in popusti so odvisni od izbranega termina in tipa sobe. Vse podrobnosti si lahko ogledate v zavihku CENIK.

Popusti za zgodnje prijave, dodatni popusti in ugodnosti ter akcije se med seboj izključujejo.

pokličite naš klicni center 080 2 080 ali
nam pošljite povpraševanje na info@mholidays.si

O destinaciji

Ankaran

Ankaran

Cvetoče turistično mesto

Mirna, prijazna pokrajina, kjer se morje sreča z zelenjem in v kateri živijo prav takšni ljudje, je gotovo pripomogla k dejstvu, da je Ankaran zrastel v cvetoče turistično mesto.

V Ankaranski samostan, ki je po prvi svetovni vojni postal hotel, so si nabirat novih moči hodili menihi iz okoliških krajev. Prav na področju samostana in njegove okolice, se je razvil dobro poznan turistični kompleks Adria. Ugodna lega z blago klimo in bujnim rastjem je spodbudila razvoj zdraviliškega turizma, sprva za mornariške oficirje, danes pa za otroke. Debeli rtič, tik ob italijanski meji, je destinacija, ki jo vsako leto obiščejo številni okrevajoči otroci. Bogato sredozemsko rastlinje, vinorodni okoliš, oljčnimi nasadi … z ugodno lego in kulturnimi znamenitostimi ter naravnimi lepotami, je Ankaran gotovo nekaj posebnega.

Več »
Ankaran

Šport in narava

Raj za športne navdušence in ljubitelje narave

Peščeno-kamnita plaža s tremi pomoli in ploščadjo, bazenski kompleks s savno in fitnesom, tobogani, minigolf, igrišča za tenis in odbojko, tipična istrska narava …

in še bi lahko naštevali, kaj vse ponuja svojim obiskovalcem Ankaran.
V kampu Adria ima sedež več športnih klubov, med njimi tudi kajak-kanu klub Adria ter Tenis klub. Nedaleč stran je športno-rekreacijski center Katarina, z igrišči za odbojko in nogomet, peščeno plažo in urejeno pešpotjo.
Ob Katarini leži znano pokopališče školjk in slani travnik, na katerem rastejo številne ogrožene sredozemske rastline in je edini slani travnik v Sredozemlju.
Zahodno od Ankarana, v Valdoltri, je novo kopališče z dolgo plažo, ki se nadaljuje vse do Debelega rtiča, ki predstavlja skrajno kopališče na koncu Ankaranskega polotoka.
Za vse, ki vam poležavanje na plaži ni dovolj, so na voljo tudi poučne in rekreacijske poti: po stezah graničarjev in kamnolomov Miljskih hribov ter znameniti Resslov gaj z učno potjo.

Več »
Ankaran

Zabava

Za vsakogar nekaj

Ankaran najbolj zaživi poleti, ko se njegovo prebivalstvo pomeša s številnimi turisti.

Kilometer dolga plaža ponuja zabavo ali počitek. Ob njej najdete številne trgovine in dobro založene stojnice. Odlične restavracije in bari s pogledom na morje, bodo poskrbeli za vaš želodec in dobro voljo. Najbolj obiskani prireditvi v poletnem času sta Ankaranska noč in Srednjeveška tržnica.

Več »
Ankaran

Zgodovina in kultura

Ankaran naj bi dobil ime po opatu sv. Nikolaju Ancaranu

Prijazno mestece na začetku slovenskega morja ima pestro zgodovino.

Nekateri viri razkrivajo, da naj bi bil Ankaran naseljen že v rimskih časih. Na pobočju nad mestom so še vidni ostanki temeljev postojanke rimske obcestne straže. Arheologi so na področju Ankarana izkopali vrsto rimskih, morda celo grških ostankov.
V 9. Stoletju je dal tržaški škof zgraditi majhno cerkev sv. Apolinarija, ki jo je leta 1072 tržaški škof podaril Benediktinskemu samostanu. Samostan, kasneje imenovan San Niccolo, ki je nastal s kasnejšo širitvijo in prizidovanjem, je najstarejša stavba v Ankaranu. Okoli samostana je zrastlo nekaj manjših kmetij, iz njih pa zametki kraja, kot ga poznamo danes. Menihi iz samostana imajo pomembne zasluge za razvoj oljkarstva in vinogradništva v Ankaranu in okolici. Benediktinci so samostan stoletja širili in obnavljali. Leta 1952 je bil dokončan tudi zvonik, v začetku 17. stoletja pa je stavba dobila približno tak videz, kot ga ima danes. Odhodu menihov iz samostana je botrovala kuga, ki je po Istri kosila okoli leta 1630. Samostan je odtlej služil le še kot letna rezidenca benediktincev. V času Napoleonovih Ilirskih provinc je v njem delovala vojaška bolnica, še kasneje pa je služil kot okrevališče avstrijskim mornariškim častnikom. V začetku 19. stoletja se je po Evropi razširilo mnenje, da je podnebje v Ankaranu primerno za zdravljenje pljučnih in kostnih bolezni. Takrat se začne razvoj zdraviliške dejavnosti na tem področju. Zgradili so sanatorij za pljučno tuberkulozo, v katerem je do leta 1985 delovala Bolnica Ankaran, in kasneje še otroško okrevališče za otroke s kostno tuberkulozo. Danes je v njem priznana ortopedska bolnišnica Valdoltra. Na Debelem rtiču je bilo ustanovljeno znano Mladinsko okrevališče.
Samostan je bil po prvi svetovni vojni spremenjen v hotel, na njegovem posestvu pa se je razvil turistični kompleks Adria.

Več »

Zemljevid