Nazaj na prejšnjo stran

Novoletna Budimpešta

Budimpešta, Madžarska

 • Novoletna Budimpešta
 • Novoletna Budimpešta
 • Novoletna Budimpešta

10% Pika popust.

Predstavitev

Čas potovanja

3 dni / 2 noči

Min. število potnikov

45 oseb

Odhodi

 • 30.december 2018

Odhodna mesta & ure

 • LJUBLJANA: postajališče Dolgi Most
 • CELJE: Mercator center Celje
 • MARIBOR: glavna avtobusna postaja

Program potovanja

1. dan: Ljubljana - Budimpešta
2. dan: Budimpešta
3. dan: Budimpešta - Ljubljana

Prevoz

Avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 5.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z avtobusom in peš si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Popoldan bo sledila namestitev v hotelu. V večernih urah možnost prave madžarske večerje (doplačilo), kjer bomo spoznali dobrote madžarske kuhinje ter lepote madžarskih plesov in glasbe.

2. DAN: BUDIMPEŠTA

Po zajtrku bomo najprej imeli možnost, da si mesto ogledamo še z druge perspektive, na panoramski vožnji z ladjico po Donavi (doplačilo). Plovba po potekala od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Sledil bo »skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača ter od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in priprave na najdaljšo noč v letu in zabava na polnih ulicah mestnega jedra ali po številnih klubih in pivnicah.

3. DAN: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA

Dopoldne vas vabimo, da se z nami odpravite na fakultativni izlet v čudovito baročno mestece Szentendre (doplačilo) na okljuku reke Donave cca 20 km iz prestolnice. Mestece spada med najlepša in najbolj romantične kraje na Madžarskem. Na novega leta dan ga tradicionalno obiščejo številni obiskovalci, zaradi dobrega vzdušja in številnih stojnic. Mesto je znano tudi po svoji močni srbski manjšini in številnih pravoslavnih in drugih cerkvah. Popoldne vrnitev v mesto, čas za zadnjo kavo in odhod proti domu, kamor prispemo v večernih urah.
 

Termini in cene

  O destinaciji

  Budimpešta

  Budimpešta

  Ta madžarska prestolnica se razteza ob obeh bregovih reke Donave. Na desnem bregu leži včasih samostojno mesto Budim (Buda), na levem bregu pa Pešta.

  Zahodni Budim se je razvil okoli kraljevega gradu, na nasprotnem bregu pa je nastala trgovsko-poslovna Pešta.

  Obdobje 50-letne cesarsko kraljevske monarhije je mestu prineslo velik razcvet in je odločilno vplivalo na arhitekturno podobo mesta: nastale so številne veličastne zgradbe po vzoru minulih obdobij, čudoviti mostovi čez Donavo, široki bulvarji ter krožne in žarčne ceste.

  V Budimpešti je na reki nastalo tudi nekaj otokov. Najbolj znan je Margaretin otok, ki je danes popularen park in prizorišče festivalov ter različnih dogodkov.

  Arheološke najdbe pričajo, da je bilo območje Budimpešte poseljeno že v kameni dobi. Na temeljih keltskega naselja Ak-Ink so Rimljani leta 89 ustanovili mesto Aquincum. Na področju današnje Pešte je nekoč stalo mesto Contra aquincum (Trans Aquincum). V 5.stoletju je znameniti hunski kralj Atila zgradil svoje mesto.

  Ob prihodu v mesto se bomo povzpeli na Gerhardov hrib, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, eden od pomembnih simbolov mesta, ob njem pa je trdnjava iz 19. stoletja in Citadela, od koder je čudovit pogled na mesto. Citadelo so zgradili Habsburžani, da bi lažje zadušili nemire po porazu Madžarov v boju za neodvisnost.

  Grajski hrib je bil leta 1987 zaščiten kot del UNESCO-ve svetovne dediščine. Na njem stoji neorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v neogotskem pravljičnem slogu s 7 stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo še Matijevo cerkev, ki v notranjosti hrani bogato cerkveno opremo, mesto pa boste lahko raziskali tudi na lastno pest. Sledi postanek pri Trgu herojev, na katerem stoji kip nadangela Gabrijela, od koder bomo nadaljevali z ogledom Državne opere, ki sodi med najlepše v Evropi. Obiskali bomo neogotsko zgradbo Parlamenta in baziliko sv. Štefana. Po želji se boste zvečer lahko zabavali ob folklornem programu v tipični madžarski čardi.

  www.en.budapestinfo.hu

  Več »

  Zemljevid